Simon Bolivar, personaj intr-un film important pentru America de Sud

0

Filmul Libertador, in regia lui Alberto Arvelo Mendoza, constituie cea mai mare productie independenta care fi lansata in America de Sud. Este vorba de un proiect ambitios, al carui scop este sa descrie viata lui Simon Bolivar (1783 – 1830), lider politic si militar din Venezuela, simbol al luptei pentru independenta in America Latina. Simon Bolivar a organizat campanii militare care s-au intins pe o suprafata de doua ori mai mare decat regiunea cucerita de Alexandru cel Mare.

Simon Bolivar va fi interpretat de Edgar Ramirez (The Bourne Ultimatum, Carlos). Din distributie mai fac parte Maria Valverde (Melissa P.), Danny Huston (Children of Men, X-Men Origins: Wolverine), Imanol Arias (El Lute) si Gary Lewis (Gangs of New York). Scenariul filmului Libertador este scris de Timothy Sexton (Children of Men).

Vorbind despre film, regizorul Alberto Arvelo Mendoza spune: “Inca de la inceput stiam ca nu vroiam sa fac doar un film despre istorie, asa ca am incercat sa ma indepartez de partea strict istorica si sa ma concentrez asupra omului din spatele povestii, incercand sa aflu cine era de fapt acea persoana”. Producatorul Winnifred Hammacher a vorbit despre film explicand ca acesta va fi realizat din perspectiva lui Simon Bolivar: “Tema universala, echipa internationala si celebra echipa de producatori vor reusi sa transforme Libertador intr-un fel de Braveheart al Americii de Sud”.

Echipa producatorilor ii include pe Tariq Anwar (The King’s Speech), Xavi Giménez (Red Lights, Agora), Paul Austerberry (Twilight) si Sonia Grande (Midnight in Paris). Productia filmului s-a mutat recent din Venezuela in Spania pentru cea de-a doua jumatate a celor 14 saptamani de filmare. Pelicula este filmata in locatii putin cunoscute din Venezuela precum Llanos de Acarigua, Parque Nacional de Canaima si Caracas, la care se adauga orasele spaniole Jerez, Barbate, Zahara, Carmona, Sierra Nevada si Madrid.

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.