Serial: House M.D. (2004)

5

Am descoperit “House M.D.” abia spre sfârşitul lui 2008. Mă aflam în vizită la o prietenă şi ea urmărea fiecare episod în fiecare săptămână. În primă instanţă, nu am vrut să rămân să-l văd dar am cedat la insistenţele ei. În fond, mi-am zis, o oră nu am să mor. Şi aşa a început la mine mania serialelor. Ce pot să spun, a fost dragoste la prima vedere. Ţin minte că pierdeam ore întregi urmărind episod după episod, fără să mă satur. Pentru mine “House M.D.” este cel mai bun serial făcut vreodată, fiind conştientă că nu am văzut toate serialele din lume. E o producţie deşteaptă, cu umor de foarte bună calitate, cu un actor extrem de talentat (Hugh Laurie) sau, mai bine zis, actori şi cu o acţiune bine-gândită şi captivantă. Uitaţi toate seriale cu temă medicală pe care le-aţi văzut sau pe care le ştiţi. “House M.D.” este altceva! E recomandarea mea numărul 1, în materie de seriale :D.

Buuun, să începem, zic! V-am spus că este “altceva”. Presupun că trebuie să-mi argumentez punctul de vedere, nu? Aşa credeam şi eu.

1170139920979 Serial: House M.D. (2004)

În primul rând, este doctorul Gregory House, intepretat de Hugh Laurie. Personajul în sine este genial dar modul în care îl joacă Laurie e cireaşa de pe tort. Într-un fel aş putea zice că Hugh Laurie s-a născut pentru a-l interpreta pe Gregory House. Niciun alt actor nu ar putea să o facă mai bine. House este un specialist în boli infecţioase, un tip arogant, cinic, inteligent, mizantrop, un ateu, un maestru în arta manipulării celor din jur, ce afişează o atitudine de dispreţ faţă de toate normele morale impuse de o societate superficială. Ceea ce îl face cu adevărat apreciat şi respectat de cei din jur e modul său neconvenţional de a găsi diagnosticul unei boli. Şi cum orice geniu are şi discipoli, House are, şi el, trei învăţăcei: doctorii Eric Foreman, Allison Cameron şi Robert Chase. Cel puţin în primul sezon :D. Printre personajele cele mai importante din serial se află şi cel mai bun prieten al lui House, Dr. James Wilson, şi directoarea spitalului unde sunt angajaţi cei enumeraţi, Dr. Lisa Cuddy. Chiar dacă Gregory House este în centrul atenţiei şi totul se învârte în jurul lui, şi celelalte personaje sunt la fel de importante pentru că ajută la construirea fiecărui mesaj pe care îl transmite fiecare episod în parte.

house md 0008 Serial: House M.D. (2004)

În al doilea rând, pe lângă chestiunile cu iz filozofic, este interesant şi modul în care este expus şi soluţionat cazul medical, boala pacientului. Pentru că fiecare boală reprezintă o metaforă, o modalitate de a aborda anumite concepţii şi principii legate de viaţă, de oameni şi de relaţiile ce se stabilesc între aceştia. Iar, odată cu trecerea timpului, fiecare personaj evoluează, producându-se în fiecare sezon schimbări la toate nivelurile. În prezent, în S.U.A rulează sezonul 6. La noi, sezonul 3, poate fi urmărit pe TVR 1 în fiecare joi de la ora 23.00. Ca un sfat, nu începeţi acest serial în sesiune sau când aveţi o perioadă foarte aglomerată. Creează dependenţă, serios :D.

Vizionati trailer sezonul 1:

5 COMENTARII

  1. Eu urmaresc de mult timp serialul. Am reusit sa ma abtin sa ma uit doar la un episod/sapt la televizor (la fel fac si cu Desperate Housewives). De curiozitate m-am uitat acuma la ce episod is … habar nu aveam. Sunt la sezonul 5 ep 20. Merita de vazut, cum ziceai Ankha, Hugh Laurie e cireasa de pe tort. Va mai recomand in domeniul serialelor Vampire Diaries, Gossip Girl, Desperate Housewives

  2. Il urmaresc cu mare interes si curiozitate. Foarte captivant, sunt la sezonul 4 si sunt foarte curios de ce se va mai intampla!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.