Valea Mută (2016)

0

Valea Mută este cel mai nou serial realizat de HBO în România. La aproape doi ani de la premiera lui “Umbre”, unul dintre cele mai bune seriale românești făcute vreodată, HBO a lansat o miniserie de doar patru episoade, cu o puternică intrigă polițistă.
Povestea este foarte simplă: doi liceeni, foarte buni prieteni, nimeresc în mijlocul unei confruntări mafiote. Patru oameni sunt uciși, unul scapă, undeva pe lângă Râșnov. Adolescenții au informații care pot ajuta ancheta însă decid să nu spună nimic autorităților chiar dacă procurorul de caz este chiar mătușa unuia dintre ei. Ancheta este îngreunată de faptul că DIICOT, care ar avea date importante despre caz, nu dorește să colaboreze cu anchetatorii, având propria agendă în această situație. Nu v-am spus foarte multe lucruri pentru a nu vă strica plăcerea vizionării. Serialul este difuzat de HBO, iar primul episod este disponibil gratuit și pe HBOGO.

valea muta 1 Valea Mută (2016)

Serialul aduce în prim-plan nume noi. Theodor Șoptelea și Vlad Bălan sunt interpreții celor doi adolescenți, iar procuroarea este jucată de Rodica Lazăr. Emilian Oprea, care dă viața unui alt personaj principal, este și el o prezență destulă de nouă în cinematografia noastră, fiind lansat cu adevărat odată cu filmul lui Tudor Giurgiu, “De ce eu”, cu rolul procurorului Panait. În roluri secundare îi veți recunoaște pe Adrian Păduraru (știați că au trecut mai bine de 30 de ani de la “Declarație de dragoste”?) și Mihai Călin. O altă prezență familiară este Ovidiu Niculescu, unul dintre băieții răi, dacă nu cel mai rău.
Dacă vi se pare că serialul nu este foarte original, aflați că este adaptat după un format norvegian.
Primul episod (singurul lansat până acum) chiar promite ca serialul să fie unul neașteptat de interesant. A avut destule răsturnări de situație și a lăsat multe direcții care pot fi exploatate foarte bine.

valea muta 2 460x306 Valea Mută (2016)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.