Jovi: “True Romance” (1993)

2

334174l 580x400 n b4e7601f 182x300 Jovi: True Romance (1993)Actori: Christian Slater, Patricia Arquette, Brad Pitt, Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Val Kilmer, Christopher Walken, Dennis Hooper

Dupa un scenariu de Quentin Tarantino, regizat de Tony Scott si cu un scenariu de exceptie, avem de-a face cu un film total rocambolesc, in care destinul personajelor se impleteste aproape fantastic, intr-o urmarire generala dupa o valiza de stupefiante. Si nu aceasta uimeste, pentru ca altfel am fi in prezenta unui film obisnuit de actiune-politist, ci faptul ca, desi realist, personajele interpretate de Christian Slater si Patricia Arquette sunt insotite peste tot de divinitate, de Noroc si scapa celor mai grele incercari, chiar daca nici legea nu mai este de partea lor.

Clarence (Christian Slater) si Alabama (o foarte sexy Patricia Arquette) par a se intalni intamplator intr6a00e554e798488833010534b7db4e970b 800wi 243x300 Jovi: True Romance (1993)-un cinematograf chiar de ziua lui. Intra in vorba si ajung in apartamentul lui, unde se petrece una dintre cele mai senzuale si erotice scene de dragoste din istoria filmului, intr-o lumina puternic albastra. Denuntandu-se drept dama de companie, Alabama spera ca el sa o ierte si sa mearga mai departe. Poate o simpla licarire de iubire, o simpla scanteie sa transforme o relatie de doar cateva ore in dragoste inflacarata si pentru vesnicie? Ei ne dovedesc ca se poate. Si nu numai ca se poate, dar este si o dragoste care trece peste orice obstacol. Dorinta lui Clerance de a-l pedepsi pe fostul peste al sotiei sale prin uciderea lui determina un lant de evenimente care par a nu se mai opri, pentru ca greseala lui nu este omuciderea, ci furtul unei valize pline true romance 300x298 Jovi: True Romance (1993)cu cocaina, care apartine mafiei siciliene, dar dupa care alearga si politia din Los Angeles. Urmeaza scene tipice unui film politist, desi totul ramane centralizat in jurul povestii de dragoste ciudate dintre cele doua personaje principale.

Este o poveste de si despre dragoste asa cum o sugereaza titlul? Depinde de forma de romantism pe care o doreste si o imagineaza fiecare dintre noi. In film, romantismul tine de o forma de masochism si aceasta inseamna ca dragostea dintre personaje trece peste toata violenta, peste tot sangele varsat pentru a ajunge la implinire. Omuciderea, infractiunile, lipsa de prejudecati, chiar de principii face ca iubirea dintre ei sa fie mai mare si mai impresionanta. Si sa nu uitam si ceilalti interpreti cu totul deosebiti: Brad Pitt, intr-un rol scurt de baiat lenes, aproape vagabond si foarte credul, Dennis Hooper in rolul unui politist in retragere, foarte puternic, tatal lui Clarence, Gary Oldman, Christopher Walken si Samuel L. Jackson, in roluri de raufacatori, foarte duri, dar aproape inexistenti sau Val Kilmer, in rolul lui Elvis Presley, mentorul spiritual si alter-ego-ul lui Clarence.

Trailer:

2 COMENTARII

  1. Trivia: True Romance este primul scenariu scris de Quentin Tarantino si vandut tocmai pentru a avea niste bani cu care sa faca un film pe care il visa de mult, Reservoir Dogs. Poate e interesant de stiut si ca in Reservoir Dogs Michael Madsen, Tim Roth, Steve Buscemi au jucat fara nici un ban, convinsi de Harvey Keitel. Atat de low-budget a fost filmul, incat actorii au venit cu haine de acasa pentru filmari :))

  2. filmul asta l-am vazut chiar in perioada in care aparuse. m-a izbit mult asemanarea, pe filonul esential, c’est-a-dire… iubirea aia adevarata, care intr-o epoca s-a manifestat intr-un fel, iar in aceasta epoca se manifesta altfel, chit ca, esentialmente, ramane aceeasi… m-a izbit, zic, asemanarea acestui film la nivelul asta, al iubirii totale, impartiale, sacrificiale cu: natural born killers si the people versus larry flynt. parca si vad compararea scenelor de razboi cu scenele sexuale din ultimul, sau teatralizarea iubirii, in forma jucausa, de basm, din intaiul… iar filmul asta, true romance, cumva le sintetizeaza pe celelalte doua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.