Sabrina (1954)

1

Rolul Sabrinei este unul dintre cele mai reprezentative ale lui Audrey Hepburn, care continuă să fascineze industria cinematografică și să lanseze trenduri, demonstrând că poți deveni o actriță cunoscută, în același timp menținându-ți principiile. Pelicula prezintă povestea clasică a unei fete sărace care se îndrăgostește de moștenitorul bogat, dar nu poate să îi atragă atenția în niciun fel. Tânăra își schimbă viața în momentul în care pleacă la Paris pentru a urma cursuri de gătit, unde are norocul să cunoască un bătrân bogat care o tratează (sau cel puțin așa reiese din film) ca pe propria nepoată și o învață cum să se comporte în înalta societate.

La întoarcerea ei în Statele Unite ale Americii reușește nu doar să îl fascineze pe David (William Holden), dar și pe fratele acestuia, Linus (Humphrey Bogart), care este opusul lui din toate punctele de vedere, ocupându-și majoritatea timpului cu menținerea afacerilor profitabile ale familiei. Desigur, fascinația lui Linus cu Sabrina (Audrey Hepburn) începe în momentul în care trebuie să oprească relația dintre aceasta și David, temându-se de o posibilă criză atât financiară, cât și familială, dar eforturile sale duc la o confuzie și mai mare a tinerei, care nu poate lua o decizie între cei doi moștenitori. Deși „Sabrina” evidențiază dorința majorității femeilor și o schimbare aproape anormal de perfectă, de la simpla fată a unui șofer, la o veritabilă doamnă, sunt câteva aspecte care distrug această imagine idilică, precum schimbarea bruscă a sentimentelor ei, trecând de la simpla obsesie cu David, la o ezitare de continuare a oricărei relații, atât cu el, cât și cu Linus, această decizie putând fi interpretată ca o maturizare, dar și ca păstrarea unei urme de superficialitate.

Dar dacă vedeți acest film, nu puteți să treceți cu vederea rochiile impresionante ale lui Hepburn, creații ale casei Givenchy, majoritatea fiind iconice și având capacitatea de a se integra în cultura cinematografică actuală. Desigur, subiectul nu este unul nou, dar trebuie luat în considerare faptul că producția a avut premiera în anul 1954, așa că a dat ocazia multor studiori să copieze premisa și chiar și tipurile de interacțiune pe ecran.

 

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.