Prima ediţie Comic Con România a fost un real succes

4

Ultimul weekend al lunii martie s-a incheiat cu debutul fulmnat al un eveniment cunoscut in afara, si anume Comic Con. Pentru pasionatii de fantasy, benzi desenate si science-fiction, Comic Con a reprezentat escapda perfecta din cotidian. Prima editie, desfasurata in cadrul zilelor de 30-31 martie, s-a bucurat de un succes imens, la care nici organizatorii nu se asteptau. Peste 7000 de entuziasti au asaltat Palatul Copiilor din Bucuresti, iar organizatorii au fost nevoiti sa suplineasca numarul de bilete cu 2000. Nici nu e de mirare acest lucru, avand in vedere ca in Romania exista foarte multi iubitori al acestui fenomen.

the lord of the rings the two towers 857006l imagine Prima ediţie Comic Con România a fost un real succes

Punctul de atractie al evenimentului a fost reprezentat de cei doi invitati prolifici, anume John Rhys-Davies (Indiana Jones, Lord of the Rings) si Finn Jones (cunoscut pentru rolul din Game of Thrones). Pentru mai bine de cateva ore cei doi au impartit autografe si au facut poze cu fanii entuziasmati. John Rhys-Davies a ramas profund impresionat de tara noastra, el considera ca Romania are potential din toate punctele de vedere, intrucat este formata din oameni minunati, carora le este promis un viitor frumos. Finn Jones a facut si el o impresie foarte buna, asaltat de fani, a oferit multe imbratisari si a schimbat cu acestia zeci de high five-uri.

Finn Jones 2 Prima ediţie Comic Con România a fost un real succes

In doua zile, Palatul Copiilor a fost un taram desprins din alt Univers, populat de geeks, care se simteau in largul lor. O parte dintre ei nu erau doar de pe plaiurile mioritice, ci si din afara. Multi au profitat de cosplay si s-au deghizat in personajele lor preferate, printre care Edward Scissorhands, Printesa Leia, Darth Vader, Luke Skywalker, Joker, Mario, Naruto si multi altii. Vizitatorii care nu s-au deghizat au profitat oricum de ocazie si s-au fotografiat cu acestia. Locatia a fost impanzita nu numai de vizitatori, dar si de standuri ale diferitelor edituri (cu romane fantasy si science fiction), benzi desenate, figurine cu supereroi, tricouri personalizate si o multime de lucruri tematice care au captat atentia curiosilor.

DSC 00111 460x420 Prima ediţie Comic Con România a fost un real succes

Patru zone mari au atras atentia publicului, anume Gaming Area (locatia special dedicata gamerilor), Japan Wing ( unde cultura japoneză a fost la ea acasa, cu accente de manga si anime), Comics&More (aici benzi desenate si-au asteptat adeptii) si pasionatii de jocuri de societate a fost pusa la dizpozitie zona de Board Games. In zona de Gaming Area s-a desfasurat o competitie acerba, in care participantii, dar si sustinatorii lor au aclamat zgomotos fiecare kill. Era finala competitiei “League of Legends”.

Comic Con a oferit participantilor sai o experienta completa. Au fost multe concursuri, intreceri, premii, personaje care mai de care, invitati speciali pe masura si multe multe multe ipostaze imortalizate. Succesul neasteptat (dar binevenit) va determina alegerea unei alte locatii pentru anul viitor, in care cat mai multi fani sa aiba sansa de a patrunde in acest univers numit Comic Con.

*Restul de poze de la eveniment le puteti vedea aici.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.