The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

2

The Lord of the Rings: The Return of the King e de departe cea mai lacrimogena parte din toata trilogia, dar in acelasi timp si cea mai badass. Scene lacrimogene: cea in care Frodo alege sa-l creada pe Gollum si sa-l alunge pe Sam, cea de sfarsit sau cea in care canta Pippin. Scene badass: printre altele, batalia pentru Gondor sau scena in care intreaga curte ingenuncheaza in fata celor 4 hobbiti. Deci, multe motive pentru a vedea acest film (nici n-as avea loc sa vi le insir pe toate), insa cel mai logic ar fi ca ati vazut primele doua parti si vreti sa aflati cum se termina povestea. In 2003, LOTR: The Return of the King primeste 11 premii Oscar (doar alte doua filme din istoria cinematografiei au reusit aceasta performanta: Titanic si Ben-Hur), fiind primul si singurul film fantastic ce obtine premiul Oscar pentru cel mai bun film.

lordoftherings3 big1 460x258 The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Desi de-a lungul primelor doua parti ale trilogiei drumurile celor din Fratia Inelului s-au despartit, acesta este filmul in care se reunesc pentru a apara Gondorul, ultima cetate ramasa in picioare. In timp ce Aragorn, Legolas, Gimli si toti ceilalti aduna forta de lupta si pornesc la razboi impotriva armatei de orci a lui Sauron, Frodo, Sam si ghidul lor inselator Gollum se apropie din ce in ce mai mult de Mordor pentru a distruge Inelul.

2003 the lord of the rings the return of the king 018 460x308 The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Ca tot e ultimul film, cel putin pana la anul cand apare The Hobbit, un fel de prequel (o poveste de dinaintea povestii) pentru LOTR, am sa impart cu voi cateva fun facts :). Cel mai tare mi s-a parut ca Vin Diesel, fan al cartilor lui J.R.R. Tolkien, a mers la auditie pentru rolul lui Aragorn. Viggo Mortensen s-a dedicat atat de tare personajului sau ca a observat abia dupa vreo jumatate de ora ca regizorul Peter Jackson il striga Aragorn pe platourile de filmare. Toti actorii ce au alcatuit Fratia Inelului si-au tatuat numarul noua scris in limba elfa. Iar ultimul fun fact pe care vi-l ofer: Elijah Wood detine unul dintre cele doua inele ce au fost folosite in timpul filmarilor, iar celalalt i-a revenit lui Andy Serkis (Gollum). Misto, nu? 🙂

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.