Predators (2010)

7

Franciza asta a reuşit să mă scoată din minţi. Pentru ce or face atâtea filme, cu acelaşi subiect, la fel de previzibile, pur şi simplu nu pricep? Primul „Predator”, cel din 1987, cu Arnold Schwarzenegger , a fost, probabil, cel mai tare. Cele ce au urmat au fost decât tentative mai mult sau mai puţin reuşite de a scoate ceva bani dintr-o idee bună. Iar dacă stau să mă gândesc bine, „Predators” este cel de-al treilea film, din cele cinci făcute după acest subiect, pe care l-am văzut. Sau poate le-am văzut pe toate, nu mai ţin minte exact. Asta ar trebui să spună multe despre cât de mult mi-au plăcut. Singurul lucru bun pe care îl are pelicula de azi este Adrien Brody. Nu credeam că o să spun asta dar tipul mi s-a părut super sexy în acest film şi rolul, surprinzător, l-a prins.În rest, nu mi-a plăcut filmul. Şi nu numai pentru că nu e genul meu de peliculă, dar nu are cum să te impresioneze şi ştii asta de la început. M-am plictisit uitându-mă la el până aproape de final când a început adevărata acţiune. Dar şi atunci lucrurile puteau fi anticipate uşor.

Ah, şi atunci când nu m-a plictisit, m-a enervat teribil din cauza replicilor penibile pe care le-am auzit de o mie şi una de ori, în o mie şi unul de filme de genul. Primul exemplu care îmi vine în minte este dezbaterea lui Royce (Adrien Brody) şi a Isabellei (Alice Braga) în legătură cu ce e mai important: să rămâi în viaţă sau să-ţi pierzi umanitatea?

Predators Featurette Adrien Brody Royce 25 3 10 kc 460x291 Predators (2010)

Opt oameni sunt paraşutaţi într-o junglă necunoscută fără a ştii cum şi cu ce scop au ajuns acolo. Să-i numesc oameni ar fi prea puţin. De fapt, sunt cei mai periculoşi asasini de pe planeta noastră. Cu cât timpul trece, iar atmosfera devine tot mai apăsătoare, aflăm că aceştia nu erau singuri şi că nu se aflau pe planeta lor. Mai mult chiar, erau vânaţi de o specie de extratereştrii de temut numiţi „predatori”. Iar mai departe nu trebuie să vă spun eu ce să întâmplă pentru că, probabil, ştiţi şi voi. Evident că încearcă să supravieţuiască şi să găsească o cale de a pleca de pe planeta aia. Întrebarea (sau întrebările) este dacă vor reuşi şi câţi dintre ei? Iar dacă ar fi să judec după final, există şanse mari să avem un sequel şi la această producţie. Cred că ar trebui să vă avertizez că urmează nişte spoilere :D.

predators 2 460x297 Predators (2010)

A existat, totuşi, un lucru pe care nu l-am înţeles. Cine îi „aruncase” pe cei opt în junglă? Predatorii? Am înţeles că veneau în fiecare sezon mult mai buni şi mai pregătiţi pentru a se antrena cu „ajutorul” oamenilor. Cea mai bună explicaţie ar fi atunci că tot ei îi şi răpiseră de pe Pământ, nu-i aşa? Şi nu mă pot abţine să nu mă duc cu gândul la o posibilă invazie a predatorilor în următorul film. Care, oricum, nu mi s-ar părea o idee prea bună. În orice caz, pentru că am deviat de la subiect, „Predators” nu e cine ştie ce film şi nu îl recomand decât în cazul unei curiozităţi severe sau a unui fanatism nebun (dacă există expresia) :P.

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. daca tot faci review`uri, ar trebui sa le faci bine.. daca macar aruncai o privire pe imdb, aflai ca fusesera deja pe Pamant in filmul cu ceilalti extraterestrii .. seria e proasta, adevarat, dar daca tot vrei sa faci review-uri, documenteaza-te un pic, altfel strici reputatia intregii echipe..

  2. @baubau, asa cum ankha a spus, a mai vazut inca doua filme din serie, asadar e constienta de ce s-a petrecut in trecut. insa asta tot nu explica cine i-a trimis pe protagonisti pe planeta unde are loc actiunea. se poate sa fie predatorii sau….altcineva?
    @ankha: bine spus. filmul a fost previzibil in mare parte si replicile, de cand lumea. tot nu inteleg moda asta cu remakeurile si cu sequelurile.

  3. […] Lorenzo DiBonaventura, Jordan Schur si David Mimran. Scenariul este scris de Alex Litvak (Predators). Filmul prezinta povestea unui politician din Mexic al carui tata este ucis de un cartel de […]

  4. […] ca pregatesc un film 3D, acum a fost ales si regizorul acestuia. Este vorba de Nimrod Antal (Predators), care a declarat ca este un fan inflacarat al formatiei Metallica si ca se simte onorat pentru ca […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.