Populaire (2012)

0

Populaire este un film lansat în Franța în urmă cu un an, care a fost prezentat în multe țări importante și care vine și în țara noastră la sfârșitul lunii decembrie. Reprezintă debutul în lungmetraj pentru Regis Roinsard, care a scris și regizat această producție. Rolul principal masculin este deținut de Romain Duris pe care l-ați văzut în mai multe producții, printre care Gadjo Dilo și De batre mon coeur s’est arrete. Deborah Francois, actrița principală, vine din Belgia și se poate lăuda cu un debut fabulos: primul său rol a fost la frații Dardenne, în L’enfant. O veți recunoaște cu siguranță într-un rol secundar pe Berenice Bejo din The Artist.
Populaire a fost destul de bine primit în Franța și a avut cinci nominalizări la premiile Cesar, fără a câștiga vreo distincție.

populaire 1 460x306 Populaire (2012)

Sfârșitul anilor ’50. Rose este o tânără care își dorește să ajungă secretară. Tatăl său însă vrea să o mărite cu un băiat din localitatea în care trăiesc, dar fata, fără să-i spună nimic, merge la oraș pentru a participa la un interviu pentru un post de secretară la o firmă de asigurări. Deși nu era printre cele mai pregătite, ea reușește să-i atragă atenția directorului prin viteza cu care bate la mașină. Deși aceasta este doar una dintre îndatoririle unei secretare, iar Rose nu era destul de bine pregătită și în privința celorlalte, directorul decide totuși să o păstreze pentru a face din ea cea mai rapidă dactilografă. Directorul devine chiar antrenorul său, iar cei doi petrec mult timp împreună atât la muncă, dar și în afara orelor de program. Așteptând primele competiții și continuând pregătirea corespunzătoare, Rose și directorul devin din ce în ce mai apropiați.

populaire 3 460x306 Populaire (2012)

Filmul este o comedie romantică, cu un parfum retro. Romain Duris intră foarte bine în pielea unui personaj din anii ’50, chiar îl prinde bine aerul de epocă. La fel și Deborah Francois care are doza potrivită de entuziasm și naivitate. Populaire este un film agreabil, amuzant, fermecător care te va surprinde plăcut. Dacă vi se pare că o competiție de bătut la mașină este plictisitoare, atunci trebuie să vedeți acest film. De altfel chiar interpreta eroinei principale credea că această competiție de dactilografiat a fost inventată de regizor, după care să afle că asemenea întreceri au existat și că nu erau cu nimic mai prejos decât orice dispută sportivă.
Filmul are premiera în cinematografele din țara noastră pe 20 decembrie.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.