High Fidelity (2000)

1

Mai tineti minte vremea in care de-abia aparusera cd-urile, calculatoarele erau un lux, iar internetul o comoara pe care putina lume o detinea? Chiar daca acum e totul mult mai usor si mai rapid, eu iubesc vremea aia. Imi iubeam colectia imensa de discuri de vinil si de casete si toata aparatura aia imensa cu care puteai sa le asculti. De aceea ma bucur cand gasesc un film care instiga toate aceste amintiri. High Fidelity a aparut la inceputul anului 2000, iar coloana sonora de care dispune este una geniala, insusi Bruce Springsteen isi face aparitia in film la un moment dat. Lasand coloana sonora deoparte, e o placere sa-l urmaresti pe John Cusack intr-un rol care i se potriveste si, de ce nu, cu o freza cu care chiar ii sta bine. Pentru mine e o placere sa-l urmaresc pe John Cusack pur si simplu, si intotdeauna mi s-a parut adorabil faptul ca in majoritatea filmelor in care a jucat, rolul surorii sale ii revenea intotdeauna chiar surorii sale din viata reala, Joan Cusack.

Intr-o seara in care iubita sa actuala il paraseste, Rob (John Cusack) incepe sa enumere top 5 al celor mai nasoale despartiri prin care a trecut in viata sa. Asfel, filmul devine o impletire intre cadrul trecut si cel prezent, iar Rob incearca sa faca fata sentimentului de tradare care il copleseste pe masura ce-si da seama ca majoritatea femeilor din  viata sa l-au parasit pentru alti barbati. Insa cu cat investigheaza mai mult trecutul sau amoros, acesta va ajunge in cele din urma la realizarea ca lucrurile nu stau chiar asa cum le-a perceput el initial.

Poate va intrebati de ce am adus vorba de discuri si casete la inceput… Ei bine, pentru ca muzica joaca un rol foarte important in acest film. Rob este patronul unui magazin de discuri avandu-l ca angajat pe nimeni altul decat Jack Black, desigur, amuzant ca intotdeauna.

In ciuda povestii aparent tragice, High Fidelity este un film tare simpatic ce nu va va strica starea de bine. John Cusack are un stil aparte de a povesti,  avand uneori o atitudine ironica pentru a indulci momentele triste prin care trece personajul sau. High Fidelity este o poveste dulce-amaruie despre despartire, dar si despre dragoste pe care ar fi pacat sa n-o aflati.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. Unul din cele mai bune filme de dragoste pe care le-am vazut, cu multe faze si replici memorabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.