Miss Pettigrew Lives for a Day (2008)

0

Filmul a fost realizat după un roman scris în 1935 de Winifred Watson, un scriitor britanic decedat în urmă cu opt ani. La scenariu au lucrat doi profesionişti care au în palmares titluri importante: David Magee (Finding Neverland) şi Simon Beaufoy (The Full Monty, Slumdog Millionaire). Regia este semnată de indianul Bharat Nalluri, specializat mai mult în seriale de televiziune. Ce a ieşit ? O lecţie de viaţă şi de iubire, spusă prin intermediul mai multor personaje, care îşi influenţează reciproc destinele.

Guinevere Pettigrew (Frances McDormand) ajunge secretara personală a Delysiei Lafosse (Amy Adams), o actriţă în devenire, cântăreaţă într-un club deţinut de Nick Calderelli (Mark Strong), unul din iubiţii săi. Delysia se află în faţa unei dileme sau mai bine zis „trileme”. Ea acceptă să aibă o relaţie cu Nick pentru că datorită lui trăieşte în lux şi are o slujbă bine plătită. Dar tânăra îl iubeşte însă pe Michael Pardue (Lee Pace) pianistul care o acompaniează seară de seară, dar care este prea sărac pentru standardele Delysiei. Ea îi dă târcoale şi lui Phil Goldman (Tom Payne), producător de musicaluri, şi pe care speră să-l convingă să-i dea rolul principal în cea mai nouă producţie a sa.

În această lume nimereşte Pettigrew şi reuşeşte să se acomodeze perfect cu dorinţele Delysiei Lafosse chiar dacă la început nu i-ai fi dat prea multe şanse de supravieţuire. Datorită unui stil aparte, ea reuşeşte să-i ameţească pe cei trei bărbaţi din viaţa Delysiei, după dorinţa tinerei, care nu prea ştia ce vrea de la viaţă. În final, cad toate măştile şi fiecare are parte de destinul pe care şi l-a ales. Deşi nu a vrut nimic pentru ea, ci a ţinut numai ca Delysia să fie fericită, Pettigrew are parte de o surpriză plăcută, înţelegând că îţi poţi găsi iubirea acolo unde te aştepţi mai puţin. O comedie despre moravurile Marii Britanii înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial, un pic depăşită de vremuri, dar destul de amuzantă.

Vizionaţi trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.