Mihaela: “Fly Me to the Moon (2008)”

0

fly 202x300 Mihaela: Fly Me to the Moon (2008)Actori: Tim Curry, Robert Patrick, Kelly Ripa, Buzz Aldrin, Trevor Gagnon, Philip Bolden, Nicollette Sheridan

Iaca-ta si omagiul Hollywood-ului catre americani. Se putea altfel? Asa se face ca printr-o animatie de ultim racnet cinefil, ni se prezinta si-o isprava de-a  lor, una de izbanda, caci de cele mai putin faloase, suntem satui. Nimic altceva decat pasii pe Luna ai lui Neil Alden Armstrong, omul cunoscut ca fiind primul pasitor pe acolo. Filmul infatiseaza misiunea de aselenizare Apollo 11 din iulie 1969, misiune pe care Armstrong si colegul sau Buzz Aldrin au dus-o la bun sfarsit.  Si cum o animatie nu se prezinta singura, avem si personaje pe masura, intrigi, morala si-un intreg stol. Aparitia astronautului Aldrin in finele peliculei da samburele unei realitati plasmuite 3D, spre deliciul celor mici/spre mari. Pelicula este rulata de cateva zile si-n cinematografele romanesti, deci, toate sansele s-o descoperiti drept cap de afis.

Nat viseaza sa mearga pe Luna. Doar este copil, firesc este s-aiba idealuri marete. Imaginatia si6a00d8341bf6c153ef00e55117cc118834 800wi 150x150 Mihaela: Fly Me to the Moon (2008) setea de aventura ii este hranita de zvanturaticul bunic McFly, ce-l incurajeaza in desele-i escapade revelatoare. Cand visul poate fi materializat, Nat isi coopteaza si cei doi amici (IQ si Scooter) pentru a-l insoti in marea calatorie. Nimic nelalocul lui pana aici. Doar ca trebuie mentionat ca cei trei copii sunt.. muste. Da, sunt copii de muste. Dar asta nu-i opreste in a-si incalca conventia stabilita. Astfel ca alaturi de Armstrong si Aldrin, cele trei insecte vor incerca sa faca pasul cel mare pentru umanitate. Initiativa americanilor deranjeaza suflarea rusa, astfel boicotarea misiunii de catre acestia devenind una de-a dreptul previzibila.

flyme013 150x150 Mihaela: Fly Me to the Moon (2008)O animatie educativa. Cam in maniera asta am interpretat-o. Nu-i presarata de poantele cu care ne-a obisnuit scenaristul de soi de la Hollywood, ci rasfirata oarecum in replici istete si instructive, parca-parca pe masura realizarii intocmite la vremea lui Armstrong. Iar lectia de istorie este de prisos consemnata de catre mine. Si.. sa nu uit substratul moralizator de aici: clar c-avem de-a face c-o depasire a conditiei.. de insecta? Sau palarie prea mare pentru capul unora? Da.. Se zice ca fiecare poate face orice isi doreste, ca aproape nimic e imposibil. No, ramane de vazut. Mai trebuie pus si muschiul (din cap) la bataie. Bun de aratat la copii. Un punct pentru larvele alea mici.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.