Frozen (2013)

0

Într-un an în care nu au existat animații senzaționale, publicul avea așteptări mari de la Frozen, măcar să depășească media producțiilor de acest gen din 2013. Și așa a și fost. Apărut spre finalul anului trecut, Frozen se adresează atât copiilor, cât și adulților, cei din urmă amintindu-și prin intermediul acestui film de perioada când erau mici și credeau în magia poveștilor. Inspirat de Crăiasa Zăpezii a lui Hans Christian Andersen, Frozen este realizat de Disney cu multă candoare și se apropie ca stil, ca poveste, de animațiile clasice. Proiectul este unul mai vechi al studiourilor Disney, au existat mai multe versiuni de-a lungul timpului, dar cred că în final s-a ajuns la varianta cea mai bună.

frozen 1 460x345 Frozen (2013)

Elsa și Anna sunt două prințese surori. Anna dorește să se joace tot timpul cu sora ei mai mare, dar părinții nu le lasă să se întâlnească deoarece Elsa are capacitatea de a transforma totul în gheață și riscă să o rănească pe sora mai mică. De asemenea, ei vor să țină secret acest lucru. Totuși, după ce părinții mor, Elsa trebuie să preia frâiele regatului și cu acest prilej este organizată o ceremonie la care sunt invitați din toată lumea. La un moment dat, Elsa se enervează, nu își poate controla puterile și transformă totul în gheață, după care fuge și se adăpostește în munți. Anna pornește pe urmele surorii sale, încercând să înțeleagă ce a determinat-o să facă acest lucru, dar și să o convingă să repare răul făcut. Drumul nu va fi lipsit de pericole, dar îi vor fi alături un specialist al mersului pe munte, renul acestuia și un omuleț de zăpadă extrem de simpatic.

frozen 2 460x285 Frozen (2013)

Poate că unora nu le-a convenit inițial că se cântă în această animație. Dar faptul că este un musical nu-i știrbește din calitate, nu-i scade din cursivitate, dimpotrivă, îi oferă un farmec aparte, iar melodiile nu te plictisesc deoarece sunt antrenante, ușor de reținut, motiv pentru care le fredonezi mult timp după ce s-a terminat filmul. Personajele sunt simpatice aproape toate, pozitive, dar cel mai amuzant dintre toți este Olaf, omulețul de zăpadă, care nu m-ar mira ca în viitor să devină eroul principal al unei animații Disney.
Până la urmă Frozen a confirma așteptările, după părerea mea este cea mai bună animație din 2013, fapt confirmat și de numeroasele distincții primite.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.