Man on a Ledge (2012)

0

Începutul acestui an ne aduce o serie de filme meseriase în ale genului acţiune; dacă prima dată Contraband a combinat acţiunea cu thrillerul într-un mod vizionabil, acum e rândul filmului Man on a Ledge să surprindă la modul plăcut. La început nu prea eram convins de puterea acestui film de-a fii entertaining si alert, mai ales că orice trailer poate fi înselător plus că nu s-a hazardat să arate mare lucru în mica prezentare. E mult mai elaborat decât s-ar crede, avem de-a face cu o multitudine de situaţii limită, toate pentru ca personajul principal să-si dovedească nevinovăţia.

2012 man on a ledge 010 460x305 Man on a Ledge (2012)

Filmul se poate lăuda cu ingeniozitatea situațiilor menite să menţină un tonus ridicat al acţiunii, chiar dacă ideea nu e originală ci chiar, pe alocuri, cliseică. Finalul slab nu mi-a satisfăcut asteptările după un asemenea parcurs în forţă dar ajungi să treci peste acest mic inconvienent. Replica “we have a man on a ledge…” va răsuna pe fundal, pe când personajul principal luptă de la înălţime pentru toate nedreptăţile din trecutul său, o luptă ce va “răspândi” povestea în mai multe direcţii deloc previzibile.

man on a ledge 2012 1024x768 694511 460x305 Man on a Ledge (2012)

Sam Worthington în rol principal ne demonstrează că nu a părăsit aria filmelor de acţiune si incă se ţine tare pe poziţii cănd vine vorba de o interpretare convingătoare. Worthington alături de Jamie Bell, Anthony Mackie, Ed Burns si Elizabeth Banks ne pregătesc o acţiune în forţă, dichisită cu umor subtil strecurat printre scene de acţiune si momente dramatice. Cât despre regizor, avem de-a face cu un necunoscut: Asger Leth ce are la activ un documentar de prin 2006. O să rămân atent la proiectele viitoare ce îl vor implica ca regizor.

Dealtfel are un scenariu bine pus la punct, transpus printr-o acţiune plină de artificii, un fir narativ antrenant si o intrigă inteligent manevrată, un produs final multumitor: Man on a Ledge, din punctul meu de vedere merită o vizionare pe marele ecran.

Vizionaţi trailer: