Lords of Dogtown (2005)

2

lords_of_dogtown Actori: Emile Hirsch, Victor Rasuk, Rebecca De Mornay, John Robinson, Nikki Reed, Johnny Knoxville, Heath Ledger

Marturisire: am o slabiciune pentru sporturile extreme si pentru cei care le practica.  Nici nu stiu exact daca ii admir mai mult decat ii invidiez sau invers pentru curajul fabulos de care dau dovada. Si pentru ca nu sunt -inca- capabila sa le practic trebuie sa ma multumesc cu lucruri mai marunte, dar care au capacitatea (fie ea la cote minime) sa imi ofere putina adrenalina.

Daca tot trece prin fenomenul acesta “vampiricesc” am zis ca nu ar fi rau sa consult si eu lista de realizari (in materie de filme, evident) a unuia dintre cei mai in voga regizori ai momentului, Catherine Hardwicke (Twilight).  E, uite ca datorita ei pot acum sa  recomand “Lords of Dogtown”.

“Lords of Dogtown” este povestea unei generatii. Intreaga actiune se petrece pe la inceputul anilor ’70 intr-un orasel din California, in care o gasca de tineri sunt hotarati sa readuca pe culmile gloriei skateboarding’ul, considerat un moft de prin anii ’60 de demult apus.

Lords of dogtown-4

Tony (Victor Rasuk), Stacy (John Robinson) si Jay (Emile Hirsch) incet dar sigur incep sa descopere noi metode de skateboarding, majoritatea dintre ele fiind preluate din surfing. Ascensiunea lor a fost considerabila, de la niste simplii pusti de cartier capabili sa infrunte orice obstacole si pana la statutul de celebritati, staruri internationale a fost decat un singur pas. E de mentionat ca, indiferent de satisfactiile materiale pe care le primesti in momentul in care ai atins culmile si gustul amar pe care ti-l lasa prapastia nu e o cale lunga.

lordsofdogtown

Poate ca nu e un film care a castigat zeci de premii, nu are nici actori care castiga milioane de dolari pentru prestatia lor si nici efecte de te lasa cu gura cascata, dar este un film din care ai ce invata: fericirea poate sta si in lucruri simple, intre minim si maxim e doar o clipa, prietenii sunt mereu prieteni chiar daca intervin factori care ar putea sa ne faca sa ne indoim de acest lucru  si cel mai important e ca “They came from nothing, to change everything”.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Frumos tare filmul ca tot suntem pe filmetari.com, tin sa felicit domnisoara care a facut placuta si interesanta descriere a povestii filmului. Cole va saluta si promite ca revine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.