Jovi: “Thick as Thieves” (2009)

4

575761l 580x400 n 4bddc8d8 210x300 Jovi: Thick as Thieves (2009)Actori: Morgan Freeman, Antonio Banderas, Marcel Iures, Radha Mitchell

Recunosc ca aveam asteptari mai mari de la un film in care apare unul dintre actorii pe care ii simpatizez si anume Morgan Freeman. Filmul nici nu dezamageste, dar nici nu ne determina sa il consideram o capodopera. Un scenariu in care se pune accentul pe doua lucruri: in primul rand, legaturile dintre clanurile mafiote din New York, mai ales mafia ruseasca, foarte prezenta si, in al doilea rand, increderea reciproca care si-o acorda doi hoti de meserie, foarte buni profesionisti, pentru a reusi o lovitura de mare prestigiu si aducatoare de profit financiar imens.

Doi hoti-Gabriel (interpretat de Antonio Banderas) si Keith Ripley (Morgan Freeman)-planuiesc o operatiune de proportii, incercand sa fure doua oua Faberge, aflate in patrimoniul clanului Romanovilor si 380552l 580x400 n 6a64cf90 250x300 Jovi: Thick as Thieves (2009)inconjurate de un imens sistem perfectionat de securitate. Ripley nu o face insa pentru bunastarea personala (fiecare dintre cele doua oua valorand 20 de milioane de dolari), ci pentru ca are o datorie mai veche la mafia ruseasca locala. Operatiunea de pregatire a furtului este foarte grea, pentru ca sistemul imaginat de proprietarii acestor oua este aproape infailibil: amprente digitale si vocale, raze infrarosii si un seif cu o combinatie foarte greu de patruns. Numai ca Ripley este un profesionist si cunoaste toate amanuntele si datele pentru a reusi, beneficiind si de sprijinul lui Gabriel, care se achita cu brio, chiar daca politia se afla pe urmele amandorura. Lucrurile sunt complicate insa de aparitia in cadru a doua personaje: Mafia ruseasca, condusa de temutul Nicky, care considera ca pretioasele oua i se cuvin, si frumoasa Alexandra (Radha Mitchell-o aparitie foarte simpatica428061l 580x400 n 1053c133 300x220 Jovi: Thick as Thieves (2009)), care este folosita drept momeala de oamenii mafiei pentru ca Gabriel sa duca la bun sfarsit misiunea ce i s-a incredintat.

Din nefericire, filmul nu mi s-a parut deloc original. Furtul organizat de cei doi seamana in multe puncte, atat ca organizare, cat si ca trairi sufletesti ale personajelor principale, cu primul film din Mission Impossible, cu Tom Cruise si echipa lui in actiune. Un plus poate fi considerat, mai ales pentru noi, romanii, aparitia lui Marcel Iures (din nou, foarte bine prins in cadru) intr-unul din rolurile secundare.

Trailer:

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.