Journey 2: The Mysterious Island 3D (2012)

1

Cred ca singura calitate a filmului Journey 2: The Mysterious Island este experienta 3D, atat si nimic mai mult. M-am gandit care ar fi reteta de succes a unui film de aventuri: in primul rand, un scenariu captivant, apoi niste actori care sa fie credibili in pielea unor personaje aflate in niste situatii extraordinare, o regie buna si ar mai fi ceva, o doza de fantezie bine gandita, care sa te stimuleze si sa iti mentina atentia vie. Filmul despre care va voi vorbi nu exceleaza in nici unul din aceste domenii, este slabut si neconvingator.

journey 2 josh hutcherson 460x258 Journey 2: The Mysterious Island 3D (2012)

Adolescentul Sean (Josh Hutcherson), pasionat de cartile lui Jules Verne, incearca sa descifreze un cod transmis in limbaj morse, fiind convins ca acesta a fost trimis de bunicul sau (Michael Caine), disparut in urma cu doi ani. Tanarul nu se intelege cu tatal sau vitreg Hank (Dwayne Johnson), dar relatia dintre ei pare sa se schimbe in momentul in care Hank, care a lucrat in marina, reuseste sa sparga codul. Asa afla ei ca exista insula misterioasa despre care a scris Jules Verne si reusesc sa o gaseasca si pe harta. Hank il va insoti pe Sean in Palau, cea mai apropiata locatie de insula respectiva. Acolo vor inchiria un elicopter condus de Gabato (Luiz Guzman), care lucreaza impreuna cu fiica sa, Kailani (Vanessa Hudgens). Cei patru pornesc in cautarea insulei si de aici incepe aventura propriu-zisa.

Journey 2 the mysterious island 2 460x306 Journey 2: The Mysterious Island 3D (2012)

De ce am spus ca este un film usurel? Pentru ca jocul actorilor nu este convingator, Dwayne Johnson si Vanessa Hudgens sunt doar niste personaje care arata bine (el – un pachet de muschi, ea – o tanara atragatoare), Michael  Caine pare total pierdut si nu exprima nimic, iar Luiz Guzman are un rol de-a dreptul enervant (din punctul meu de vedere). Singurul care pare cat de cat viu si mai exprima cate ceva este Josh Hutcherson, care a jucat si in prima parte, Journey to the Center of the Earth. Pe mine nu a reusit sa ma captiveze deloc acest film, mi s-a parut destul de artificial si previzibil, au fost si cateva glume (unele dintre ele dragute), singurul lucru care mi-a placut a fost partea filmata in apa, in care apare submarinul Nautilus, sunt niste secvente foarte frumoase. Din punctul meu de vedere, filmul se adreseaza copiilor si adolescentilor, dar si celor care vor sa traiasca o noua experienta 3D. Dar mai mult decat atat nu am vazut la el.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. […] juvenilo-maturo-geronto de aventura pe seama superbei Insule Misterioase verniene Dana – FilmeTari Cred ca singura calitate a filmului Journey 2: The Mysterious Island este experienta 3D, atat si […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.