I Give it a Year (2013)

0

Când spui comedie romantică britanică te gândești la Love Actually, Notting Hill, Four Weddings And A Funeral, Bridget Jones și ai anumite așteptări. Nu îmi imaginam că acest film va fi la nivelul celor de mai sus, dar nici așa dezamăgitor nu mă așteptam să fie. Totuși, I Give it a Year nu este o comedie romantică tipic britanică având în vedere că este scrisă și regizată de Dan Mazer. Dacă numele nu vă spune nimic, el a fost scenarist la Borat și Bruno și producător la Da Ali G Show. Asta ca să localizați tipul de umor de care veți avea parte în film. Dar nici asta nu ar fi fost o problemă dacă ar fi fost un scenariu cât de cât inteligent, glume un pic mai reușite și situații mai amuzante.

i give it a year 1 460x306 I Give it a Year (2013)

Nat (Rose Byrne) și Josh (Rafe Spall) se căsătoresc la scurt timp după ce s-au cunoscut. Deși prietenii le-au atras atenția că nu prea se potrivesc, au continuat să creadă în ei și nu au luat în seamă sfaturile celor din jur. După ce a trecut perioada de acomodare lucrurile încep să scârțâie în relația lor, dar ei fac eforturi să meargă mai departe și să se convingă că totul se poate rezolva. Apelează chiar la un consilier marital (nu cel mai inspirat cu putință) în speranța că se vor înțelege mai bine. Dar tentațiile sunt mari. Lui Josh îi dă târcoale fosta sa iubită, Chloe (Anna Faris) de care nici măcar nu se despărțise oficial, iar Nat este curtată insistent de Guy (Simon Baker) – un american cu bani care ar face orice să o impresioneze. Iar lucrurile în loc să se limpezească devin tot mai complicate.

i give it a year 2 jpg 460x306 I Give it a Year (2013)

Toate comediile romantice urmează un anumit tipar, niciuna nu mustește de originalitate, dar în acest film s-au adunat toate clișeele posibile. Iar soarta eroilor principali m-a cam lăsat rece și nu am putut empatiza cu niciunul, îmi era indiferent dacă rămâneau împreună sau se despărțeau. Mi-aș fi dorit să îmi fie mai simpatici, să îmi pese de ei, dar nu au fost suficient dezvoltați ca personaje și nici actorii nu au fost cele mai bune alegeri, mult mai reușit fiind castingul pentru roluri secundare. Sunt câteva faze interesante, câteva glume mai inspirate, dar prea puțin, senzația fiind de first draft, de lucru nefinisat.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.