Giani e le Donne (2011)

3

Filmul ilustreaza momentul in care Giani, un barbat iesit la pensie, realizeaza ca este prea batran pentru lumea cu care era obisnuit pana acum.  Povestea il are ca personaj principal pe Giani care are are multe lucruri la care sa se gandeasca. E liber toata ziua, se plimba prin Roma, este casatorit si locuieste alaturi de sotia si de fiica lui. Ce ii lipseste? Dragostea!  Giani are prea mult timp liber si isi petrece ziua cu nimicuri: plimband cainele, vizitandu-si mama, platind facturi si discutand cu prietenul fiicei sale, Michi (Michelangelo Ciminale). Totul este monoton pentru el pana cand prietenul sau avocat, Alfonso, ii propune sa o observe mai atent femeia care are grija de mama lui. Cristina (Kristina Cepraga) este o asistenta medicala, platita bine de mama lui Giani pentru a o ingriji si care il asociaza pe acesta cu un bunic.

Gianni Di Gregorio 005 460x306 Giani e le Donne (2011)

Femeile joaca un rol important in film si cel mai bagaret personaj este chiar mama lui Giani. Aceasta este interpretata de Valeria de Franciscis Bendoni si va juca un rol important in aceasta pelicula. De asemenea, Cristina este si ea un personaj destul de important, mai ales pentru ca Giani incepe sa o priveasca altfel. Problema barbatului in jurul caruia se invarte toata actiunea este ca isi doreste sa simta ca traieste si ca nu este doar un alt batran de pe strada. Din pacate, eforturile sale sunt in zadar pentru ca nu mai are rabdarea necesara pentru a pasi din nou pe calea iubirii. Nu se mai poate pierde printre toate femeile pe care incearca sa le cucereasca si nu stie ce sa faca. Oare care va fi finalul?

Gianni Di Gregorio 003 460x306 Giani e le Donne (2011)

Lucru important de stiut despre film este faptul ca numele actorilor au fost pastrate si in film, filmarile au avut loc in Roma si au durat in jur de o luna, o luna jumatate. Valeria (mama lui Giani in film) a devenit actrita din intamplare si a participat alaturi de Giani Di Gregorio si la filmul “Pranzul de pe 15 august”.  Ea a fost nominalizata pentru categoria “Cea mai buna actrita intr-un rol secundar” in 2011 la David De Donatello Awards. Aceasta a marturisit ca diferenta dintre cele doua filme este ca pentru filmul mentionat mai inainte nu a citit deloc scenariul, iar pentru “Giani si femeile” a trebuit sa urmeze linia scenariului. Filmul este o comedie, poate nu pe intelesul tuturor si a fost proiectat in cadrul editiei a 10-a a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), fiind extrem de apreciat de public.

Vizionare trailer:

3 COMENTARII

  1. Sincer.. eu nu prea urmaresc filme daca nu sunt in engleza sau romana, dar cateodata mai fac exceptii.

  2. […] o capodopera nici a cinematografiei italiene si nici a comediei in general. Andra Secelean – FilmeTari Filmul este o comedie, poate nu pe intelesul tuturor Roger Ebert – Chicago Sun-Times o […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.