Confessions of a Dangerous Mind (2002) cu Brad Pitt

5

confessions_of_a_dangerous_mindActori: George Clooney, Sam Rockwell, Michael Cera, Julia Roberts, Drew Barrymore, Matt Damon, Brad Pitt

A mea bucata de saptamana Brad Pitt, debuteaza cu el, dar fara el. Cum asa? Vedem. Confesiunea poate deveni maladie a comunicarii: rupem in stanga-dreapta franturi din noi, disecam probleme pe alte spinari, sau pur si simplu ii tratam pe altii cu propriile hapuri. O minte periculoasa conduce un gand periculos. Si.. cu putina indemanare, se ajunge si la destinatie. “Confessions of a Dangerous Mind”, autobiografia unui celebru producator american de televiziune, prinde contur din ochii lui George Clooney, tip ce va incropi un film avand ca baza de inspiratie cartea autobiografica a personalitatii mediatice cu pricina, Chuck Barris, la care i se va alatura si scenariul lui Charlie Kaufman. Pomenitul Brad Pitt, nu va fi tocmai un invitat de seama aici, decernandu(-)i-se o singura scena de prim plan alaturi de colegul de breasla Matt Damon, ca simple prezente al unui show interactiv. Asta nu face ca filmul sa fie mai slab. Nici pe departe.

Inca din inceputuri, ni se precizeaza ca biografia, de aceasta data regizata, este rod al2003_confessions_of_a_dangerous_mind_002 jurnalelor private, interviurilor si al unor inregistrari video. Vom afla povestea lui Chuck Barris, de la propriile-i insemnari, pana la interventiile celor ce l-au cunoscut, interventii plasate strategic pe parcursul intregului film. Un tip ce aspira la multe, asa l-as caracteriza. Porneste in viata de adult, stangaci, explorandu-si sexualitatea din plin. Viseaza la o cariera in televiziune, cariera ce va prinde contur odata cu nasterea si materializarea primei sale idei: “The Dating Game”. In paralel, il cunoaste pe Jim Byrd,(George Clooney) individ ce-l va initia intr-un nou domeniu: cel al spionajului din cadrul CIA. Dualitatea cu care acesta se va confrunta, ziua-prezentator si producator TV, noaptea- asasin, ii va schimba in totalitate existenta. Va oscila intre cotidian ascuns si concret. Intre Penny (Drew Barrymore) si Patricia (Julia Roberts). Intre placere innascuta si pasiune/dorinta. Regreta ceva?

lge_clooney_080430035302858_wideweb__300x300Debutul lui Clooney in arta regizorala la pas de “Confessions of a Dangerouns Mind“, a lasat urma de premii serioase in trecut. Iar Sam Rockwell, aparitie revelatoare la acel ceas, este rasplatit de asemenea pentru contributia-i excelenta adusa peliculei. Cum ar fi oare ca sub chipul caprioratic al ahtiatului nostru Diaconescu, sa se ascunda un biet mason? Sau ca razboinicul Mircea Badea sa faca parte din “juriul” lui C.N.A? In ambele cazuri, pe timp de zi; dupa caz si posibilitati. Dualitatea ridica semne de intrebare. Realizezi ceva, dar te ascunzi in spatele unui altceva. De ce? Cred ca vinovatele sunt oscilatiile de mai sus. Nu ne multumim cu orice, oricat si oricum. Poate uneori nu stim nici macar noi de ce. Chuck Barris i-a scris lui ‘de ce’. S-a gandit ca poate afla. Si chiar daca Brad Pitt nu-si vantura pletele-i blonde pe aici, eu tot vi-l recomand. Filmul.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. “decernandui-se” asa se scrie?!? intreb numai…
    decernandu-se;
    decernandu-i-se; lui 🙂 cum e?

  2. Nu-s sigura, ce-i drept. :))
    Dar cred ca forma de “i” a pronumelui personal ma trage totusi de urechi. Mersi.

  3. […] Clooney revine cu cel de-al patrulea film al său în calitate de regizor, după Confessions of a Dangerous Mind în 2002, Good Night, and Good Luck în 2005 și Leatherheads în 2008. Îmi place George Clooney […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.