Paranormal Activity (2007)

12

Vai, vai, vai! Ankhuta noastra avea dreptate, filmul chiar aduce (din plin) a esec. De unde atat de multa lauda, de unde starea de spaima pe care unii dintre vizitatorii nostri au simtit-o? Oameni buni, voi chiar n-ati vazut documentare cu muuult mai credibile rulate saptamanal la TV? Emisiunile de profil, facatoriile si paranormalele live? Drept sa va spun, nici nu stiu cum am rezistat pe tot parcursul povestioarei; marturisesc ca aveam si un motiv sa indur fiindca asteptam noptile sa vad ce se (mai) poate intampla ciudat de cealalta parte a baricadei; se stie, cea in care fantomele & co isi fac de cap si ne dau noua senzatii tari. Asa. Noptile aduc efecte interesante, caci in rest, vorbarie multa dom’le! Multa si neinteresanta, bineinteles.

Sa nu se inteleaga gresit, chiar imi plac si ma fascineaza chestiile cu iz paranormal, doar ca stilul in care “Paranormal Activity” este inteprins nu m-a prins. Si pentru ca am urmarit destule documentare in genul acestuia, imi permit sa va povestesc totul prin intermediul unui simpatic si scurt tutorial:

paranormal activity dwrks2 Paranormal Activity (2007)

1. Un el si o ea (in cazul de aici). In general, o familie cat mai numeroasa; daca se poate si cu catel, si cu purcel. Stim cu animalele simt cel mai repede ce nu este in regula prin casa.

2. Fericirea este cuvantul-cheie. Impliniti, bucurosi de traiul avut, nimic nu pare a le perturba linistea caminului.

3. Daca au observat chestii anormale prin casa, cheama un specialist. Si se apuca sa filmeze. E bine sa te creada lumea fara sa pari nebun. Micah si Katie (personajele noastre) incep a se filma din joaca si sfarsesc in a in se baza pe aceste probe video.

4. Chestii urate se intampla: nopti nedormite, urlete zdravene, sperieturi pe cinste, fac “cunostinta” cu musafirul nepoftit.

5. Nu degeaba religia isi are adeptii sai. Sfinti, cruci, rugaciuni si toate cele, vor fi folosite sa scape cu basma/locuinta curata.

6. Scapi de el/te muti/o sfarsesti intr-un mod nu tocmai placut.

paranormal activity Paranormal Activity (2007)

Pentru cei ce n-au prins ideea, reteta de sus se poate aplica in cazul a 99 % dintre documentarele cu tematica paranormala, iar pentru “Paranormal Activity” este numai bun. O fi caz inspirat din viata reala, dar la evolutia pe care efectele din intreaga cinematografie a suferit-o, zau asa, cum ai putea crede ca-i.. pe bune? Nu, filmul cu pricina nu-i tocmai o investie buna de timp. 🙂

Vizionati trailer:

12 COMENTARII

  1. mie mi-a placut foarte mult filmul unul dintre putinele filme la care chiar m-am speriat
    chiar merita vazut!

  2. mi-a placut foarte mult filmul chiar m-am speriat la el si nu ma sperii la filme in general…la inceput privesti lucrurile cu neincredere, apoi cu teama si in final cu groaza
    chiar merita vazut, il recomand!
    bestial!

  3. Aparent, dupa trailer, filmul pare sa te tina cu sufletul la gura pe tot parcursul actiunii, un adevarat film horror.
    Insa, care actiune??? Un film slabut din punctul meu de vedere, cu doua personaje principale, 2-3 personaje episodice, cu multe scene inutile, actiune liniara…

    Paranormal Activity vrea sa fie un film cat mai real, fara efecte speciale, capitol la care filmul bifeaza, dar nimic mai mult. Gen reality, ca tot e la moda!
    In concluzie, filmul cu un buget de doar 15 000 de dolari nu este un film exceptional, dar pentru o seara cu prietenii si cu lumina stinsa, impacteaza!

  4. […] din filmul cult evocat, însă nu se dezice nici de la a aminti prin unele secvențe de “Paranormal Activity”, din moment ce este produs de aceeași persoană. Premiera a fost inițial la festivalul […]

  5. […] horror, printre care şi noul proiect a producătorilor “faimoaselor” pelicule horror (Paranormal activity şi Insidious), pe nume Sinister. Ce poate să fie mai sinistru decât o nouă casă bântuită, […]

  6. Cred ca totul tine de gusturi. Unii, cum e cazul meu pot sa spuna ca e cel mai bun film horror pe care l-au vazut. Dar am vazut si pe multi altii la care nu le-a placut. Mie mi-a placut foarte mult. Cel putin primele 2. Dupa asta devin mai slabute dar tot bune. Pe primele doua le-am vazut de mai multe ori si inca ma mai uit la ele din cand in cand.

  7. Nu sunt deloc de accord cu articolul. Se spune ca filmul acesta e doar o pierdere de timp. Nu e deloc asa. Este un film care, desi cred ca a fos ieftin este foarte reusit.
    Privit de exemplu reactia persoanelor din sala de cinema. Sper ca am voie sa pun linkuri daca au legatura cu filmul.
    https://www.youtube.com/watch?v=667hMRh0umQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.