Chronicle (2012)

5

Ce își poate dori un adolescent care nu este deloc popular în liceu și care are o situație familială îngrijorătoare? Superputeri. După descoperirea unui obiect straniu în apropierea orașului lor, Andrew (Dane DeHaan), Matt (Alex Russell) și Steve (Michael B. Jordan) se aventurează în apropierea craterului, dar află rapid că nu a fost cea mai înțeleaptă decizie. După o reacție ciudată a obiectului, cei trei încep să simtă dureri în tot corpul, iar nasurile le sângerează, dar după un timp observă că au puteri telekinetice. Aceștia încep să se distreze cu noile puteri, devin din ce în ce mai pricepuți la a le controla, dar observă că o folosire exagerată duce la alte sângerări și dureri.

Chronicle hole 460x258 Chronicle (2012)

La un moment dat, băieții descoperă că pot zbura și decid să viziteze lumea după ce termină liceul, Andrew dorind să meargă în Tibet. Cei trei sunt de acord să nu își folosească puterile asupra altor ființe, dar Andrew nu ține cont de acest fapt și este atras de partea întunecată a puterii, utilizând-o atât pentru a se apăra, pentru a agresa la rândul lui, și pentru a fura,toate acestea culminând cu o moarte tragică.  Din acest punct, el devine din ce în ce mai izolat și mai obsedat de puterile sale, considerându-se îndreptățit să le folosească așa cum vrea, fără a lua în considerare impactul negativ pe care îl are asupra celorlalți.

chronicle blog480 460x322 Chronicle (2012)

Cel mai interesant aspect al filmului este modul în care este filmat, fiind folosite camere obișnuite, în încercarea de a reda un sentiment de homemade video, prezent și în alte filme precum „The Blair Witch Project”. Acesta reprezintă atât punctul forte, cât și un dezavantaj al peliculei, pentru că nu oricine s-ar uita la un film care pare să fi fost făcut de niște puști. Dar scenariul, dinamica acțunii și modul în care sunt legate scenele reușeșc să captiveze publicul, până în momentul în care aproape uiți de calitatea nu tocmai perfectă a majorității imaginilor. Întregul concept pare ideal pentru noua generație, obsedată de fotografii și filme personale, dar care suferă de o ușoară tentă de izolare socială, extrem de evidentă în cazul lui Andrew, și care își dorește o ieșire spectaculoasă din rutina zilnică. Promovarea producției a fost și ea interesantă, folosindu-se machete cu trasături umane care au zburat deasupra New York-ului, reușind să sperie oamenii. Un film care nu este pe toate gusturile, dar care reușește să îți rețină atenția pentru aproape două ore, explorând relațiile dintre oameni și cum acestea pot fi afectate de contactul cu puterea (aproape) absolută.

CHRONICLE1 460x292 Chronicle (2012)

 

Vizionați trailer:

5 COMENTARII

  1. […] aceeași tehnică din filme precum „The Blair Witch Project” sau „Chronicle”, majoritatea scenelelor par a fi rezultatul unei înregistrări de amator, dar cu un buget de […]

  2. […] costume ciudate, nu-şi ascund identitate sub nişte costume de latex viu colorate. Alex – FilmeTari Un film care nu este pe toate gusturile, dar care reușește să îți rețină atenția pentru […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.