The Woman in Black (2012)

1

Deși este cunoscut pentru rolul celebrului Harry Potter, Daniel Radcliffe a reușit să aibă încă un succes la box-ffice cu pelicula „The Woman in Black”. Un remake al celebrului film din anul 1989, care a fost la rândul lui bazat pe romanul cu același nume al lui Susan Hill, este relatată situația înfricoșătoare dintr-un mic sat englezesc, unde copiii se sinucid. Cauza exactă nu este determinată, dar localnicii cred că vinovata este „femeia în negru”, un spirit care se răzbună pentru moartea propriului băiat. Arthur Kipps (Radcliffe), un văduv care la rândul său are un fiu pe nume Joseph, este trimis de firma sa să se ocupe de moșia Eel Marsh.

Încă din primele momente în care intră ajunge în sat, Kipps are vise ciudate, aude pași și vede o femeie îmbrăcată în negru în casa părăsită. Atunci când se duce la poliție să relateze întâmplările stranii, află de faptul că atunci când cineva o vede pe această femeie, un copil se sinucide, metodele variind de la otrăvire, la incinerare. În ciuda insistențelor celorlalți, Kipps se încăpățânează să rămână, din frică să nu își piardă slujba, descoperind fapte imorale ținute secrete ani de zile și fiind martor la alte morți.

The Woman in Black” a fost un succes internațional la box-office, având câștiguri record în Marea Britanie, cu un buget de doar 13 milioane de dolari. Deși a fost criticat pentru scenele violente, uneori gratuite, filmul te lasă cu un sentiment de teroare, având curajul să prezinte un subiect tabu, și anume sinuciderile unor copii. Îmbinând atmosfera sumbră victoriană cu scene cu jucării odioase și diforme, pelicula transmite acea stare de neliniște și apăsare. Radcliffe reușește să se detașeze de imaginea faimosului vrăjitor, deși la început nu îți vine să crezi că interpretează rolul unui tată văduv, mai ales într-un film horror. Dar dacă această producție semnalează începutul unei noi direcții în carieră, tânărul este pe drumul cel bun, chiar dacă glumele de pe Internet se axează pe asemănarea spiritului din „The Woman in Black” cu un dementor și întreabă unde este bagheta magică.

 

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

  1. […] un secret şi mai întunecat: de câte ori îşi face apariţia, moare un copil. Alex – Filme Tari Deși a fost criticat pentru scenele violente, uneori gratuite, filmul te lasă cu un sentiment de […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.