The Holiday (2006)

11

theholidayposter1 202x300 The Holiday (2006)Actori: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Edward Burns

O comedioara romantica nu prisoseste nimanui. Una absolut fermecatoare, nici pe departe. Si voua, domnisoarelor, pe cand va voi convinge cat de sarmant ni se infatiseaza Jude Law aici, imi veti da cu adevarat crezare? Dar domnilor, n-am sa uit de voi: una bucata Kate Winslet- pentru conservatori, Cameron Diaz- modernistilor cu drag. Trecand peste prezenta, asupra carui obstacol am putea face ‘hop’? Love, love, love. Iscalit diferit pe acelasi “produs”.  As vrea sa insist pe-o idee: recunoscand franc, exista aproximativ si relativ, doua tipuri de ramificatii ale love-ului. Ei, asta ar constitui o bruta materializare din persoana oamenilor ce iubesc si sunt iubiti si.. a celor ce iubesc. Doar iubesc, fara raspuns.  Bineinteles, dac-am intra toti cu bulucu-n prima categorie, am surescita depresia si dezamagirea, dar.. stiti ca nu-i chiar asa.  Asa ca, mutarea cu tot cu catrafuse dintr-o parte-n alta, este solutia cea mai la indemana. Deocamdata. Da’ eu totusi as ravni dupa aglomeratia cu buluc, n-am veleitati claustrofobice.

Se zice ca tipele posesoare de-o viata amoroasa dezastruoasa pot empatiza grozav. Pai.. cum 776026l 580x400 n 2428a2d9 150x150 The Holiday (2006)altfel? Stiti ca “nenorocirile” apropie oamenii. Asa se face ca Iris (Kate Winslet) si Amanda (Cameron Diaz) ajung sa incheie un pact interesant (cel de home-exchange) doar din prisma unor probleme comune, fiind realmente straine una de alta. Iris este jurnalista si este indragostita de niste ani buni de un coleg din redactie, coleg ce sfarseste logodit sub ochii terifiati ai femeii, iar Amanda, o tipa cu real succes in afaceri, isi paraseste iubitul infidel. Ultima vizata, doreste o vacanta- una departe, reconfortanta si neobisnuita. Astfel ajunge sa apeleze la Iris, facand schimb de locuinte pentru doua saptamani. In peisajul rural la care Amanda apeleaza cu nonsalanta si-un oarecare superficialism, apare Graham (Jude Law), fratele “gazdei” ei. Iris, inconjurata de luxul si confortul unei tipe contemporane, se va acomoda cu prezenta simpaticului vecin Arthur Abbot si a carismaticului Miles (Jack Black). Cum se pot descurca doua tipe diferite, in medii divergente?

664879l 580x400 n 7672835c 150x150 The Holiday (2006)Desi tematica se-nvarte in jurul sarbatorilor de iarna, iar noi ne-mbatam inca-n arome primavaratice, vi-l recomand cu sufletul deschis. Chiar de-i posesor de happy-end, filmul trateaza totusi si-o parte reala a vietii, iar asta-i da incredere. Si, dintr-o scena in care Kate Winslet si Jack Black discuta afectati, putem desprinde ceva: indiferent de activitatile “prestate”, indiferent de contactul cu exteriorul, daca interiorul nu-i in relatii bune cu “invelisul”, mare lucru nu-i. Ca imaginea unei case zugravite superb, dar goala in partea-i interna, ca fructul apetisant dar stricat inauntru ori ca impecabila imagine a unei dive de pe “sticla”. Da, suferinta amoroasa nu va trece (repede) alaturi de “cuiul” (cui pe cui se scoate) metamorfozat sub forma unei domnite/domn suav, a unui prelung shopping sau a unui exces gurmand, datator de diabete & co. Ce ramane de facut? Dac-as sti, v-as zice. Zau.

Vizionati trailer:

11 COMENTARII

  1. Tare tipul asta, Jack Black. In afara de Kate, el este “realitate” in acest film. Pe langa faptul ca este un actor bun, el reprezinta barbatul pe care il vedeti in fiecare zi pe strada, nu cel frumos si aparent destept, ci cel obisnuit care va iubeste cu adevarat. Am facut si un scurt comentariu acum ceva timp la acest film. Mi s-a parut la fel de simpatic. http://jovimpresii.blogspot.com/2008/10/holiday.html

  2. Poate ca unora li se va parea un film plictisitor si prea siropos, dar este o comedie romantica foarte bine realizata atat ca subiect cat si ca interpretare. Merita sa faceti o incercare de vizionare alaturi de persoana iubita!

  3. foarte dragutz filmul!o comedie romantica super, de vizionat cand vrei sa te relaxezi.Cu siuguranta iti poate face ziua mai buna.

  4. Este un film superb, profund, cu un scenariu foarte bun si pe care-l poti urmari oricand cu placere.
    Nu are momente de plictis, in care ochii sa ramana atintiti la film, dar mintea ta sa poata evada din actiunea scriptului. Te captiveaza cu totul acest film.

  5. […] Va recomanda Florian 10 filme de Craciun, si printre acestea se afla si You’ve Got Mail, un film pe care, printr-o coincidenta, l-am vazut chiar saptamana aceasta, pentru ca eu in loc sa invat, schimbam programele si ajungand pe TCM am descoperit filmul care era chiar la inceput, asa ca am decis sa-l vad inca o data. Nu stiu despre voi, dar eu sunt una dintre persoanele carora le place sa se uite de mai multe ori la un film sau sa citeasca de mai multe ori o carte, asta pentru ca mi-a placut prea mult, pentru ca data viitoare poate invat altceva, sau poate doar pentru ca ma face sa ma simt mai bine. Si You’ve Got Mail intra in aceasta categorie a filmelor de sarbatori pe care le-am vazut de 1000 de ori, impreuna cu The Holiday. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.