Love Actually (2003)

5

Love actually este o comedie romantică plină de haz și scene surprinzătoate care transmite un mesajrevelator pentru cei mai “ploioși” dintre noi: iubirea este peste tot în jurul nostru. Dovada prezentată în film este un aeroport plin cu oameni care se regăsesc ori se despart și își manifestă sentimentele-peste tot îmbrățișări, săruturi, expresii ale iubirii în toate formele sale. Pornind de la această imagine, Richard Curtis, revelat la rândul său, a reușit să înnoade firul a câtorva povești de iubire, ingenios despachetate în goana către Crăcin. Filmul surprinde și prin strângerea sub aceeași copertă a unui număr mare de nume cunoscute precum Emma Thompson, Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Laura Linnery, Rowarn Atkinson, Keira Knightley, Akan Rickman, Martine McCutcheon, Bill Nighy.

David+and+Natalie 460x304 Love Actually (2003)

Pe parcursul celor 100 de minute sunt urmăriți oameni care par să nu aibă nimic în comun unii cu alții dar care sunt uniți în primul rând pentru că manifestă același sentiment al iubirii, iar mai târziu de un lanț de evenimente. Iată câteva imagini pe scurt: povestea Primului Ministru al Marii Britanii (Hugh Grant) care devine eroul unei națiuni după un discurs inspirat în fața Președintelui Americii, ce vizează chestiuni politice de actualitate- fiind bineînțeles sub presiunea sentimentelor pentru angajata sa. Jack și Judy sunt niște actori tare ciudați și se cunosc pe platourile de filmare. Nunta lui Peter și Juliet este plină de surprize, modul în care cel mai bun prieten al mirelui decide să-și manifeste sentimentele față de tânăra proaspăt căsătorită este cu adevărat de admirat . Colin călătorește până în America pentru a-și găsi o parteneră.  La birou, Harry încearcă să -și convingă angajata, Sarah care e îndrăgostită de Karl că e timpul să facă ceva în privința asta, iar șeful este sedus  de Mia, o altă angajată ce reușește să îi frângă inima soției sale. Samuel luptă pentru marea sa iubire, alături de tatăl sau. Și încă mult mai multe asemenea.

love actually wedding scene 590ac062310 460x306 Love Actually (2003)

Unele scene sunt teribil de amuzante, altele au daru să te atingă , în unele personaje ne regăsim, pe altele doar le înțelegem, sau nu…filmul este o producție care se vrea de Craciun, dar care nu trece în revistă clișeele clasice, vorbește de iubire însă nu ajunge până la penibil . Îl recomand cu căldură celor care au plăcerea să arunce o privire și către iubirea din jurul nostru.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.