About time (2013)

5

Când pornești de la premiza că filmul nu are cu ce să te surprindă, ei bine, atunci ai parte de cea mai frumoasă surpriză cinefilă. About Time este o comedie britanică savuroasă, care poartă amprenta regizorului filmelor precum Love Actually și Notting Hill. Cu o poveste despre viața banală, dar extraordinară a unor oameni ce găsesc fericirea treptat, în lucrurile mărunte, filmul dărâmă toate clișeele adunate în producțiile de acest gen și prezintă realitatea așa cum este ea. Pelicula se debarasează de acele momente absolut perfecte pe care le vedem adesea în filme și reușește să te cucerească prin simplitatea și naturalețea ei.

5681 D005 00158R 439575c About time (2013)

Tim află de la tatăl său că bărbaţii din familia lor au avut dintotdeauna abilitatea de a călători în timp. Astfel, se hotărăşte să-şi facă viaţa mai frumoasă prin a-și găsi o iubită. Din păcate, acest scop se dovedeşte a fi mult mai greu de atins decât îşi imaginase. Dar, pe măsură ce viaţa lui (ne)obişnuită merge mai departe, Tim descoperă că darul său magnific nu-l poate feri de probleme vieții. Călătoria în timp are bariere de netrecut şi poate fi şi extrem de periculoasă.

102720 gal About time (2013)

Primul atu al filmului este că are o consistență echilibrată, nu e mai multă comedie decât romantism și viceversa. Povestea începe mai brusc decât m-aș fi așteptat, dar apoi nu se grăbește să-și expună splendoarea, micile detalii ce fac viața mai frumoasă acestor personaje desprinse chiar din cotidian. Faptul că nu este proiectată o imagine prea îndepărtată a personajelor este ceea ce determină publicul să empatizeze mai ușor, să se regăsească în situații, idei și așa mai departe. Rachel McAdams devine deja un tipar pentru comediile romantice (The Notebook, The Vow), însă de data asta nu se mai află în compania unui păpușel de ”six-pack”. Mai bine spus, se află sub influența britanică, ce presupune că accentul cade mai puțin pe fizic și mai mult pe mesajul transmis. About Time ține să te impresioneze prin fabulosul său umor britanic, iar dincolo de simplitatea întâmplărilor și cadența liniștită cu care acestea se desfășoară, se află un mesaj mai profund, anume că trebuie să înveți să savurezi fiecare zi așa cum este și să te bucuri și de cel mai mărunt lucru, fără să-ți dorești să schimbi ceva. Până la urmă, totul se întâmplă cu un motiv. About Time este filmul perfect pentru o zi ploioasă, o comedie cu foarte mult umor și cu un profund caracter motivațional.

Vizionați trailer:

5 COMENTARII

  1. […] ∞ În final, vă lăsăm să citiți recenziile apărute prin blogosferă după vizionarea de presă de luni seară a filmului About Time, despre care am scris și noi aici. Ele se pare că sunt pozitive și se găsesc pe port.ro, http://www.timesnewroman.ro, anzhelamovies.wordpress.com, ioanaralucapopescu.ro, amdoar18ani.ro și http://www.filmetari.com. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.