Sin City (2005)

9

Cartile cu benzi desenate fascineaza lumea inca din anii 30. Sunt oameni care le colectioneaza si le pastreaza cu mare grija, se organizeaza conventii in cinstea lor si, bineinteles, se fac si filme cu si despre eroii si aventurile descrise in comic bookuri. Cu ultima parte nu prea sunt de acord. Doar am fost martora la atatea productii mediocre care s-au dovedit a fi nedemne sa poarte numele benzilor desenate dupa care s-au inspirat. Iar scriitorul Frank Miller avea aceeasi parere, motiv pentru care nu a vrut ca nuvelele sale grafice sa fie ecranizate. Si el a fost martor la esecurile hollywoodiene. Dar, in cele din urma, dupa ce regizorul Robert Rodriguez l-a convins ca lucrarile sale nu vor avea aceeasi soarta, Miller a acceptat. Si nu a ajuns sa regrete decizia luata.

images 2 Sin City (2005)

Rezultatul a fost Sin City, un film ca niciun altul. Si spun asta pentru ca, spre deosebire de alte productii bazate pe comic bookuri, aceasta nu este o adaptare, ci mai degraba o traducere din banda desenata in film. Este alcatuit din mai multe povesti separate, cu protagonisti diferiti, care au totusi, ceva in comun. E cam greu sa povestesti plot-ul filmului. Actiunea se deruleaza atat de rapid, incat ajungi sa te pierzi in detalii. Oricum ar fi inutil sa va povestesc ce se intampla, fiindca toate povestile au scopul de a descrie viata obisnuita a unui cetatean al Orasului Pacatelor. In alta ordine de idei, bun venit in Sin City, un loc nu foarte primitor. Aici, fiecare e pe cont propriu, oamenii isi fac singuri dreptate si nu e un lucru prea intelept sa-ti pui baza in politie, pentru ca cel mai probabil te vei trezi impuscat pe la spate. Exista si oameni cu intentii bune, dar sa nu va asteptati la vreun final fericit. In Sin City nu exista finaluri fericite. Avem, in schimb, oameni cu doua fete capabili sa-si tradeze chiar si cel mai apropiat prieten, politisti mai mult decat corupti, senatori mai rai ca dictatorii si crime care mai de care mai ingrozitoare. Ah, v-am spus ca jumatate din oras este condus de prostituate? Mda, nu degeaba se cheama Sin City. Filmul arata exact ca un comic book. De la imaginile alb-negru, contrast puternic si accente colorate pana la monoloagele interioare are personajelor, Sin City este replica perfecta a benzilor desenate dupa care a fost facut. In acest caz, elementul vizual este mai important decat actiunea propriu-zisa.

Sin City 1238684090 4 2005 Sin City (2005)

Filmul reuneste nume importante din industria cinematografica. Bruce Willis, Jessica Alba, Brittany Murphy, Benicio del Toro si Clive Owen sunt doar cativa dintre actorii care intra in pielea cetatenilor din Sin City. Personal, mi-a placut foarte mult filmul si am fost surprinsa sa aflu ca nu avea articol pe FilmeTari. Asadar, ma bucur ca am avut placerea de a-l impartasi cu voi. Si daca nu v-am convins eu, atunci cu siguranta o va face trailerul de mai jos.

9 COMENTARII

  1. Ah, unul din filmele mele favorite. In sf are review pe filmetari.com. Ma intrebam, cand? Si iata-l! De abia astept snd part din 2011 (preconizata)!
    Se zvoneste ca in Sin City 3 (2012) J. Depp va intra in pielea lui Wallace. We shall see;)

  2. Marina , te felicit ptr aceasta recenzie..nu stiu..cred ca e una dintre cele mai obiective dintre cele pe care eu le-am citit aici..pe site-ul vostru. Pe viitor sper sa nu mai fi surprinsa totusi, cand vei descoperi ca un film..sau altul.. placut tie..nu are o recenzie aici. Devin stresant ..sa tot repet ca sunt sute de filme, sper sa nu exagerez..dar cel putin 100 de filme deosebite tot sunt, ce nu au recenzii pe acest site. Despre acest film , un singur cuvant : “Fantastic” , atat la propriu cat si la figurat 🙂 Regret ca printre protagonisti, nu ai mentionat-o si pe sexoasa Carla Gugino , o ador 🙂 Pe Clive Owen in schimb, nu-l suport, mi-e atat de antipatic incat niciodata nu-i retin numele. Nu-mi place din nici un punct de vedere, nici ca actor..nici ca barbat, sa nu se inteleaga gresit totusi, sunt straight :)) Ce sa mai zic, filmu’ a adunat o “turma” de vedete.. iar R. Rodriguez nu s-a dezmintit , “opera” sa fiind foarte apreciata. Astept cu nerabdare continuarea.

  3. l-as mai vedea odata. A doua oara cand imi aminteste cineva de el pe ziua de azi. dupa un poster vazut intr-un pub azi.

  4. Robert, intr-adevar, sunt filme care lipsesc de pe FILMETARI, dar atat eu cat si colegii mei ne dam toata silinta sa scriem articole despre toate acestea. Ma bucur ca ti-a placut recenzia mea, Sin City e un film foarte bun ai are un cast plin de nume cunoscute. Sunt atatia actori cunoscuti incat e greu sa ii amintesti pe fiecare. Cat despre continuare, si eu sunt super nerabdatoare sa vad ce urmeaza.

  5. […] si sa ii duceti la Spy Kids 4: All the Time in the World. Filmul este regizat de Robert Rodriguez (Sin City) si ii aduce pe marile ecrane, incepand cu data de 19 august, pe Jessica Alba, Jeremy Piven, Joel […]

  6. […] Willis (Pulp Fiction, The Sixth Sense, Armageddon, Twelve Monkeys, Die Hard, The Fifth Element, Sin City, Lucky Number Slevin) va juca in filmul de actiune Five Against A Bullet, proiect dezvoltat de […]

  7. […] Films a anuntat ca sequel-ul filmului Sin City va fi lansat in data de 4 octombrie 2013. Intitulat Sin City: A Dame to Kill For, filmul va putea […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.