Machete (2010)

6

Robert Rodriguez (Desperado, Sin City) continuă în acest film direcţia începută alături de Tarantino în Grindhouse, proiect format din două producţii diferite Death Proof şi Planet Terror, menit să aducă un omagiu filmelor de categorie B din anii ’70 – 80. Rodriguez susţine că se gândise la Machete încă de acum 17 ani şi intenţiona să realizeze cel puţin un film despre un agent federal mexican, iar interpretul la care se gândise era Danny Trejo, care jucase şi în Desperado. A folosit această idee atunci când a realizat un trailer fals pentru Grindhouse, iar în 2010 a reuşit să-şi ducă proiectul la bun sfârşit şi să-l vadă pe marele ecrane.

machete 1 460x280 Machete (2010)

Machete (Danny Trejo) este un fost agent federal mexican care pleacă din ţara sa şi ajunge în America acolo unde încearcă să supravieţuiască şi să găsească o slujbă de pe o zi pe alta. El este angajat să ucidă un senator american care avea un proiect împotriva mexicanilor care intră ilegal în SUA. Tot acest plan se întoarce împotriva lui Machete care îşi dă seama urma să fie doar un pion într-un complot cu ramificaţii greu de bănuit. Pentru a-şi scăpa pielea, Machete declanşează un război pe viaţă şi pe moarte. Nu va fi singur în această luptă, alături de el aflându-se o poliţistă cinstită, interpretată de Jessica Alba şi Luz, o mexicană ajunsă legal în SUA care făcea eforturi să-şi ajute compatrioţii, interpretată de Michelle Rodriguez.

machete 2 460x308 Machete (2010)

Distribuţia este atât de variată şi impresionantă încât e greu de crezut că ar fi putut fi imaginată de altcineva decât de Robert Rodriguez. E greu de crezut că veţi mai găsi o producţie care să-i conţină pe Robert De Niro, Lindsay Lohan sau Steven Seagal. Cei trei sunt din filme diferite, la propriu, dar iată că cineva a reuşit să-i adune şi să-i facă să interpreteze aceeaşi partitură. Şi Rodriguez mai schimbă ceva, el modifică polaritatea răi-buni, aşa cum ne era ea cunoscută. Astfel, Steven Seagal este de cele mai multe ori personajul pozitiv, acum este răul-răilor, acelaşi lucru este valabil şi cu Don Johnson, un cavaler al dreptăţii mai degrabă decât un ticălos sângeros.

machete 3 459x280 Machete (2010)

Ar fi foarte multe de spus despre acest film, care are o poveste foarte interesantă despre naşterea şi realizarea proiectului, dar cel mai bine este să-l vedeţi. Trebuie să vă avertizez că nu este pentru oricine, iar cei mai sensibili ar putea fi indignaţi de această violenţă gratuită care se reversă din ecran. Dacă nu eşti familiarizat cu stilul lui Rodriguez poate nu este cel mai înţelept lucru să vizionezi acest film. E violent, dar totul este în cheie parodică, unele replici, unele interpretări sunt atât de subtile încât poate îţi este greu să observi din prima că nimeni nu se ia în serios în acest film. Nu sunt numai lucruri urâte în film, tăieri de membre cu tot felul de obiecte ascuţite, ci şi unele frumoase, iar aici vorbesc despre scena topless cu Lindsay Lohan, scena de la duş cu Jessica Alba şi alte nuduri ale unor tinere deosebit de interesante.
Una peste alta, Machete îşi depune candidatura pentru cel mai bun film de acţiune al anului, iar eu vă recomand acest divertisment în stare pură, marca Robert Rodriguez.

Vizionaţi trailer:

6 COMENTARII

  1. Machete mi-a oferit o doză mare de acţiune şi violenţă, lucru absolut necesar după o serie de filme extraordinar de slabe.

  2. ATENTIE SPOILER!

    violenta maxima. in primul minut de film sunt decapitati vreo 4 oameni. 🙂
    una peste alta, merita vazut in lipsa de ocupatie.
    si wow! primul film in care moare Steven Segal!!!!!!!!!

  3. […] Robert Rodriguez lucreaza in prezent la sequel-ul filmului Machete, intitulat Machete Kills. Robert Rodriguez si-ar dori ca Michelle Williams si Mel Gibson sa joace […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.