Fear and loathing in Las Vegas (1998)

7

Va vorbeam acum cateva saptamani despre un film care a fost la tv si de care am fost surprinsa sa aflu ca nu are articol pe FILMETARI. Acesta lucru nu m-a suparat, ba dimpotriva, m-am bucurat la posibilitatea de a scrie chiar eu despre el. De ce sunt eu asa incantata despre Fear and loathing in Las Vegas? Imi plac filmele, imi plac cartile, imi place jurnalismul si imi place de Johnny Depp. Fear and loathing le are pe toate acestea plus multe altele. bar Fear and loathing in Las Vegas (1998)

Ecranizat dupa cartea cu acelasi nume a excentricului Hunter Thompson, filmul urmareste calatoria halucinanta a jurnalistului Raoul Duke (Depp) si a prietenului sau Dr. Gonzo spre agitatul Las Vegas. Duke are de scris cateva articole, dar se decide sa profite de vacanta si aduce cu el cantitati industriale de droguri. Cred ca v-ati dat deja seama ce urmeaza mai apoi. Las Vegasul amestecat cu toate acele droguri creaza pentru Duke si Gonzo o lume fantastica, descrisa aproape ca un desen animat. De fapt tot filmul arata ca un desen animat, cu personaje, situatii si locuri ireale. Liliacii uriasi vazuti de Duke in timp ce era high si conducea prin desertul Nevada, intalnirea cu pictorita Lucy care facea numai portrete ale lui Barbara Streisand sau oamenii care luau forme de soparle in capul celor doi drogati sunt doar cateva din scenele fantastice ale filmului. fear and loathing in las vegas Fear and loathing in Las Vegas (1998)

Il veti vedea pe Depp asa cum nu l-ati vazut niciodata: chel, cu niste ochelari uriasi si nelipsita tigara din gura. Personajul lui Raoul Duke a fost inspirat chiar de persoana lui Hunter Thompson care este asemenea descrierii de mai sus. Dr. Gonzo poarta numele stilului jurnalistic inventat de Thompson. In film ne mai intalnim cu doi actori cunoscuti care apar episodic. Tobey Maguire joaca rolul unui autostopist iar Christina Ricci o joaca pe Lucy. Si aceste personaje sunt caricaturale si extrem de amuzante. Interpretarea lui Depp este ireprosabila si de aceea este unul din actorii mei preferati. Este incredibil de versatil si din cale afara de convingator.

Fear and loathing in Las Vegas este portretul perfect al generatiei aniilor 70, creaza dependenta, iar daca nu ma credeti, da-ti play putin mai jos.

7 COMENTARII

  1. Un film fantastic de ciudat! Mi-a placut comparatia ta cu un desen animat. Si mie mi-a inspirat acelasi lucru.
    Trebe vazut neaparat!;)

  2. n-avea review pe FilmeTari?! Damn! Cum de l-am ratat? 🙂 Poate cel mai bun film în care l-am văzut pe Depp. Iar… Terry Gilliam e într-adevăr nebun! Dar unul interesant, fascinant, ciudat și de neegalat!

  3. irina…ai intelege daca ai face lucrurile pe care le fac ei :)) oricum….prea tari tripurile din film:))

  4. Superb filmul… merita vazut. Unul dintre cele mai bune filme ale lui J.D. …si un film in care Benicio a luat Oscar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.