The Notebook (2004)

28

notebook 2004 The Notebook (2004)Actori: Tim Ivey, Gena Rowlands, Starletta DuPois, James Garner, Ryan Gosling, Rachel McAdams

Din acelasi motiv pentru care m-am uitat la “Sweet November”, m-am uitat si la “The Notebook”, pentru ca toata lumea ma intreba daca l-am vazut! Asa ca m-am uitat, mi-a placut foarte mult si m-am mai uitat inca odata la el. O poveste de dragoste, cum sunt multe altele in filme, dar care ne dovedeste ca cei doi au trait cu adevarat „fericiti pana la adanci batraneti” si ne da speranta ca asa ceva este posibil cu putina vointa si putin noroc in a gasi persoana care trebuie. Totusi e un film recomandat si celor mai putin romantici, care iubesc, care au iubit sau care au uitat sa iubeasca.

Scenariul e simplu si frumos ca o poveste, plin de emotii si iubire, care ne face sa ne amintim ce frumos2004 the notebook 001 300x199 The Notebook (2004) e sa iubesti si cat trebuie sa apreciem persoana de langa noi. Filmul ne prezinta un barbat in varsta, citind o poveste de dragoste unei femei tot de varsta a treia, ce pare ca sufera de Alzheimer. In poveste e vorba de un tanar, pe nume Noah si o fata Allie, care intr-o vara se indragostesc nebuneste unul de altul, dar din cauza ca lumile din care fac ei parte sunt diferite, ea facand parte din inalta societate, iar el fiind un muncitor de rand, parintii fetei se opun relatiei si astfel ajung sa se desparta. Timp de un an, el ii scrie in fiecare zi cate o scrisoare, toate fiind insa oprite de catre mama ei. Dupa sapte ani de asteptare, Allie se logodeste cu un barbat ce pare perfect pentru ea: face parte din aceeasi clasa sociala ca si ea, e amuzant, inteligent, carismatic, iar parintii ei il adora. Dar in ziua in 2004 the notebook 021 300x197 The Notebook (2004)care isi probeaza rochia de mireasa vede in ziar un articol cu Noah, care reconstruise o casa veche de 200 de ani, casa perfecta pentru ei doi, dar pe care acum o scotea la vanzare. Se decide sa mearga la el si sa il intrebe daca e bine si … de aici va las pe voi sa vedeti continuarea.

Download subtitrare “The Notebook” click aici.

Multi vor spune ca mi-a placut acest film pentru ca sunt fata, dar nu e asa, mi-a placut pentru ca e pur si simplu frumos, pentru ca nu e vorba doar de un film de dragoste intre doi tineri, e ceva mai mult de atat, e ceva care ne demonstreaza ca dragostea adevarata rezista in timp si are puterea sa faca orice. Sa lupti intotdeauna pentru ceea ce iubesti, sa ai rabdare si sa crezi in miracole, asta ne invata filmul. E un film pefect de vazut cu prietena.

Vizionati trailer:

28 COMENTARII

  1. super filmu
    invit pe toata lumea sa se uite la el
    e un film pe care nu l ve ti uita usor
    frumos:)

  2. Este un film targetat foarte larg. Tinteste de la pustanii puberi in cautarea iubirilor neimplinite, la pensionarii cu pensii decente ce au nostalgia tineretii pana la fanii Titanic sau fetitele ce adora baietii dragalasi.
    Un film hollywoodian tipic, care insa are o formula de constructie prea evidenta pentru a fi catalogat ca “decent” de cineva care a vazut macar 5 filme cu adeavarat bune in viata lui. Filmul incearca sa te impresioneze cu toate cliseele de care e capabil hollywoodul, dragoste, moarte, raboi, saracie, bogatie,mila, baieti dragalasi, fetite idealiste, case pe lac, articole in ziar etc. Un scenariu evident fortat vine la pachet cu o regie cel putin slabuta. Cadre stranse “induiosatoare”, tata care moarr neverosimil desi arata mai tinar ca fiul dupa ce isi asteapta copilul pe prispa imbracat la costum, cu carare pe mijloc si pantofi lacuiti – intr-o casa din mijlocul padurii, atitudnii, costumatii si machiaje nepotrivite pentru timpul in care e plasat filmul, doi batranei care joaca doar in cateva scene decent, tatal 2 care dispare din film chiar la caracterizare etc.
    Astea sunt cateva dintre lucrurile pe care mi le amintesc, va asigur insa ca ochiul vostru de cinefil va fi deranjat de mai multe.
    The Notebook este un film pentru cei care nu au vazut prea multe.

  3. la inceput nu mi s-a parut cine stie ce acest film insa pana la urma s-a dovedit a fi un film pe cinste ………..ea i-a o decizie pe care mama ei s-a temut sa o ia cand a fost de varsta ei…..cea mai tare faza este atunci la inceput cand el ii cere o intalnire si ea ii da pantaonii jos:)))))ce sa zic …………un film de vazut cu prietena;)

  4. in primu rand….a nu se compara sweet november cu asta!!! in al doilea rand….filmu asta o jmekerie pt pustanii astia din ziua de azi care se fut in cur de la 10 ani si la 15 au impresia ca au gasit iubirea vietii lor….ma lasi!!! filmu asta e pt oameni cu minte mai putina ashea….numai aia cred ca iubirea de la 15 ani va rezista peste veacuri:)))))))) ce penal….i-am dat filmului un mare eject;)) PS unde-i Mini sa ne faca si noua un first time>:)?

  5. john nu cred ca filmu aSTA POAte sa fie chiar asa de rau…….cred ca nu te-ai uitat bine la el…………….nici mie nu prea imi vine sa cred ca dragostea de la 15 ani va rezista mult.insa eu cunosc un caz real s-au intalnit in liceu si s-au casatorit;)deci nu cred ca ar fi trebuit sa-i dai eject filmului;)

  6. si mie mi-a placut filmul asta fff mult,si vreau sa cred k exista si asemenea dragoste…….faza mea preferata….sarutul in ploaie,desigur;))

  7. oare de ce toate fetele cred ca sarutu in ploaie este un lucru romantik???eu am aflat//////dak vreti sa stiti de ce incercati si o sa vedeti….;)

  8. dupa cum am dedus din commenturile de mai sus filmul acesta e apreciat mai mult de fete…unde e romantismul din voi baieti?
    Multi spuneti ca nu-i credibil sau ca e construit dupa tipare hollywoodiane. pai nu mai toate filmele romantice urmaresc un tipar. Asta e, mai vrem sa mai vedem si noi un happy end sau un cuplu care sa reziste macar acolo in film. Pt asta sunt filmele romantice. Iar acesta e din punctul meu de vedere unul dintre cele mai reusite.

  9. @ xxx: dupa cum iti place gramatica ne gandim de ce crezi asta despre filmu asta de 2 BANI! e frumos sa vezi un film despre dragoste….dar nu unul in care sti cam tot ce va urma din primele 5 minute de film…omg…scenariu mai prost n-am vazut…scuze!

  10. doamne, oameni buni, nu pot sa cred:rade ciob de oala sparta?! mai bine concentrati-va pe scopul acestui forum, daca puteti, daca nu…

  11. esti un prost/a asta e cu gramatica nu prea o duc bn ,eu doar miam dat cu parerea oricum ii prea tare filmu 🙂 imi place de tn ca tiai dat seama ca ii un film prost la fel cum esti si tu ! ciao yyy

  12. Un film care mi-a patruns in suflet fiindca se aseamana intr-un fel cu viata mea. Si eu am trecut prin ceva foarte asemanator dar am ales de la inceput ceea ce am vrut si nu m-am impiedicat de parinti. Rezultatul e o casnicie foarte fericita pe care o am de peste 5 ani.

  13. […] The Notebook (Ryan Gosling, Rachel McAdams), Acasa TV/20:30 Are la baza o poveste adevarata, expusa de scriitorul american Nicholas Sparks, in romanul ,,The Notebook”. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.