Dad Made Dirty Movies (2011)

0

Al doilea documentar pe care l-am vazut la TIFF 2011 a fost “Tatal meu a facut filme erotice”. Acesta povesteste despre regizorul bulgar Stephen C. Apostolof, un tip nascut prin 1928 si care a fost unul dintre inventatorii genului erotic. Titlul (destul de interesant, nu?) este propus de producator deoarece documentarul este presarat de declaratii ale copiilor acestuia, care povestesc despre atmosfera din acele vremuri.
dad made dirty movies poza 2 460x258 Dad Made Dirty Movies (2011)

Desi a facut unele dintre cele mai proaste filme ale tuturor timpurilor (si a primit si niste premii pentru acest lucru) Stephen Apostolof este unul dintre esteuropenii care au scapat cu greu de comunism (fugind in Turcia, apoi in Canada) si care au cunoscut succesul in State. Cel mai cunoscut film al sau este “Orgia Mortilor”, o productie in care cateva dansatoare la bara iau locul actritelor si se dezbraca intr-un cimitir. Filmul a fost proiectat imediat dupa documentar, dar nu pot sa va spun cat de prost putea sa fie. Oricum, pentru acele vremuri (1965), filmul este destul de demn de mentionat.
dad made dirty movies poza 1 460x258 Dad Made Dirty Movies (2011)

Am apreciat productia pentru ca este “un altfel de documentar” despre lucruri pe care nu le intalnesti la fiecare pas. Daca aveti ocazia si aveti si niste timp de consumat acordati-i o sansa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.