The Monuments Men (2014)

0

George Clooney se află la al 5-lea film în care îl regăsim în scaunul regizoral, iar după succese precum The Ides Of March, Confessionns of a Dangerous Mind sau Good Night and Good Luck, așteptările erau de la bun început mari. Distribuția așa solidă – Bill Murray, John Goodman, Cate Blanchett și chiar și Matt Damon – adaugă nerăbdării și dorinței de a-l vedea. Să nu-l uitam desigur și pe GC însuși, care împreună cu Grant Heslov, un colaborator de lungă durată, scriu scenariul și produc acest film bazat pe situații reale, categorisit drept „war drama”.

the monuments men 217679l e1392121245432 The Monuments Men (2014)

Bazat pe cartea The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History de Robert M. Edsel, filmul prezintă întâmplarile unui pluton american din Al Doilea Război Mondial însărcinat cu salvarea pieselor de artă și a altor bunuri cu valoare culturală menite a fi distruse de forțele naziste. Astfel, o mână de directori de muzeu, curatori și istorici specializați în artă (deloc pregătiți pentru front) se înscriu în programul Alianței de a salva, recupera și preda proprietarilor de drept obiectele culturale și artistice țintite de naziști.

the monuments men 967263l e1392121277448 The Monuments Men (2014)

Filmul pornește de la o premisă nobilă, ambițioasă și mai ales adevărată, dar în definitiv insuficientă pentru imensul potențial pe care îl are o asemenea poveste. Personajele sunt subdezvoltate iar filmul are atât de mult de pierdut din cauza asta! Puteau să profite mai bine de talentul actoricesc de care distribuția se bucură, dar chiar și așa, eforturile nu au fost chiar în zadar. Clooney reușește să pună cap la cap piesele pentru a alcătui o poveste impresionantă și a rămâne în final, după ce toți criticii și-au spus cuvîntul, cu un film bine regizat și cu laudele unui efort ambițios.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.