Charlie St. Cloud (2010)

1

“The more I’m in your world, the less I can be in his…”  

Recunosc inca de la inceput ca nu am avut asteptari marete de la un film in care isi face aparitia Zac Efron. Nu, nu am idei preconcepute, doar ca alegerile sale de pana acum nu m-au convins. Troy, (rolul care l-a consacrat pe Zac in „tragi-musicalul” deja cunoscut), ia locul lui Charlie pentru a infatisa un personaj cu totul diferit de rolurile cu care a obsinuit pana acum. Publicat in anul 2004, romanul „The Death and Life of Charlie St. Cloud” scris de Ben Sherwood a inspirat drama romantica pusa in discutie. Regizorul Burr Steers a mai avut o colaborare anterioara cu Zac Efron pentru „17 Again”, insa de data asta fac echipa pentru o alta gama emotionala.

charlie st cloud 1 460x305 Charlie St. Cloud (2010)

In urma cu 4 ani o tragedie nefericita, il izoleaza pe Charlie (Zac Efron), un pasionat al sporturilor nautice de restul lumii. Atunci cand Tess, o fosta colega de liceu va intra in viata sa, acesta va trebui sa faca o alegere : mentinerea unei promisiuni sau gasirea fericirii sale.  Singura problema in a-si pastra iubirea (Tess Carroll interpretata nu foarte credibil de Amanda Crew), este faptul ca trebuie sa renunte la indeplinirea ultimei dorinte a fratelui sau de a carui moarte se simte vinovat. Subiectul se va dezvalui un pic mai complicat decat pare intial si poate chiar va veni cu un mic twist (pe mine punctul culminant m-a luat prin surprindere), twist care aduce o contributie majora in a aprecia ceva mai mult filmul.

charlie st cloud 2 460x305 Charlie St. Cloud (2010)

Surpiza a venit din partea lui Zac Efron: m-a uimit in aceeasi masura in care a facut-o Robert Pattison dupa „Remember me”. Daca Kim Basinger are o aparitie pasagera, Ray Liotta are un rol secundar, dar convingator. Infatiseaza un personaj cu impact patrunzator asupra protagonistului, si nu numai. Ofera si telespectatorilor o veritabila, dar necesara invatatura despre viata si supravietuire, despre pretuirea acelor lucruri pe care le identificam prea tarziu ca fiind valoroase. Diferente deloc neglijabile, sunt usor sesizabile intre actiunea cartii si cea expusa in film. Va dau doar doua exemple: in carte Charlie o gaseste pe Tess cu ajutorul lui Sam, tot in roman Sam chiar interactioneaza cu Tess si ajunge sa o indrageasca (in film asta nu se intampla).

Recomand filmul pentru o dupa amiaza ploioasa: subiectul se vrea a fi unul miscator, insa va reusi doar sa fie un film ce va fi uitat rapid. Sa-l savuram la prima vizionare!

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.