Life of Pi (2012)

3

O zebră, o maimuță, o hienă, un tigru și un om se aflau într-o barcă…Știu, începe ca un banc, dar nu e. Pi Patel este un bărbat cu o existență absolut banală. Însă, a fost protagonistul unei aventuri unice pe care o povestește unui scriitor aflat în căutare de întâmplări senzaționale. Și povestea lui Pi este una cu adevărat ieșită din comun. Atunci când avea 16 ani familia sa a decis să se mute din India în Canada cu tot cu animalele din grădina zoologică pe care o dețineau. În timpul unei furtuni, nava pe care se aflau se scufundă, iar de la bordul acesteia se salvează Pi împreună cu o zebră, o maimuță, o hienă și un tigru bengalez. Și de aici începe o aventură unică ai cărei principali protagoniști sunt Pi și Richard Parker, acesta fiind numele tigrului. Nu vreau să vă spun mai multe despre ceea ce urmează să se întâmple cu cei doi pentru a vă lăsa să vă bucurați de peripețiile prin care ei vor trece.

Filmul este realizat după o cartea cu același nume și de mare succes a lui Yann Martel și mulți au spus că este una care nu poate fi ecranizată la adevărata sa valoare. Nu am citit-o așa că nu știu dacă Ang Lee a respectat sau nu litera și spiritul cărții, dar a fost un proiect cinematografic care cu greu a ajuns la final. De vreo zece se discută despre ecranizarea sa și au fost luați în considerare mai mulți regizori printre care Alfonso Cuaron, Jean Pierre Jeunet și Shyamalan, ajungându-se în cele din urmă la regizorul asiatic, care a realizat producții importante printre care Crouching Tiger, Hidden Dragon și Brokeback Mountain. De menționat că cel care a adaptat romanul este scenaristul David Magee, cel care a lucrat și la Finding Neverland.

Am ținut foarte mult să văd Life of Pi la cinematograf pentru că intuiam că filmul va fi în primul rând o experiență vizuală. Văzusem de câteva ori trailerul la cinema în format 3D și reușise să-mi stârnească interesul chiar dacă povestea nu părea extraordinar de atrăgătoare, adică un tânăr într-o barcă cu un tigru și cam atât. Este inedit, dar sunt oare suficiente lucruri să te surprindă pe tot parcursul producției ? După vizionare am constatat că multe dintre gândurile anterioare s-au adeverit. Am fost mulțumit de efectele 3D, filmul reușește să te țină în tensiune, iar imaginile te lasă pe alocuri fără cuvinte. Din punct de vedere vizual este un film de nota 10. Totuși, restul poveștii, ceea ce se întâmplă în afara episodului de pe mare, nu mi se pare că se ridică la același nivel. În mod cert este un film de văzut, iar pentru a vă bucura pe deplin de acestă producție, ar fi să o vedeți filmul la cinema.

Vizionați trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.