Breaking and Entering / Idilă prin efracție (2006)

2

La 10 ani distanță de la multi-premiatul The English Patient/Pacientul englez, Anthony Minghella se întoarce cu o nouă capodoperă: Breaking and Entering. De data aceasta, nu se poate lăuda cu premii la marile festivaluri de film și nici măcar cu un succes deosebit la box-office, dar poate spune că a reușit să ne prezintă o poveste captivantă, în care nimeni și nimic nu apare întâmplător.

Will (Jude Law) și Sandy (Martin Freeman) sunt doi arhitecți, care și-au deschis biroul breakingandenteringpic9 300x202 Breaking and Entering / Idilă prin efracție (2006) într-o zonă a Londrei nu tocmai sigură. Drept urmare, vor fi jefuiți chiar de pe la începutul filmului. Unul dintre hoți este Miro (Rafi Gavron), fiul unei emigrante bosniace, Amira, interpretată de Juliette Binoche. Iar Liv (Robin Wright Penn) este partenera de viață a lui Will. Un cuplu care trece printr-o perioadă destul de dificilă.

Acestea sunt personajele, alături de care vei experimenta, timp de 120 de minute, stări emoționale multiple. Obiectivul camerei de filmat îi urmărește pe cei amintiți cu o indiscreție fără margini, iar viața lor ne este prezentată chiar și în cele mai intime momente.

breaking and entering 6 300x198 Breaking and Entering / Idilă prin efracție (2006) Robin Wright a rămas aceeași actriță pe care am descoperit-o în Forrest Gump (deși am văzut-o, pentru prima dată, în soap-opera Santa Barbara) și, mai apoi, jucând alături de Sean Penn, în filmul lui Nick Cassavetes, She’s so lovely. Și niciodată nu încetează să mă surprindă, cu o interpretare curată, perfectă, dar care n-a adus-o, în tot acest timp, în atenția Academiei Americane de Film. Însă, în artă, nu premiile contează, ci atitudinea și capacitatea de a transmite privitorului acea emoție, pentru care, unii dintre noi, vânăm filmele indy.

Download subtitrare “Breaking and Entering” click aici.

Și, atenție! New York, I Love You, cel mai recent film la care a contribuit Minghella (în calitate de scenarist) se află în faza de post-producție, iar distribuția se anunță remarcabilă: Natalie Portman, Robin Wright Penn, Christina Ricci, Orlando Bloom, Hayden Christensen, James Caan, Ethan Hawke, Kevin Bacon…

Vizionati trailer:

Breaking and Entering (2006) trailer www.FILMETARI.com
Vezi mai multe video din Film »

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.