Ali (2001)

1

ali 201x300 Ali (2001) Actori: Will Smith, Jamie Foxx, Jon Voight, Mario Van Peebles, Ron Silver, Jeffrey Wright

Eu am continuat seria de filme cu sport, inspirate din fapte reale si am trecut la Muhammad Ali si la povestea a celui mai mare boxeor al tuturor timpurilor. Personal am fost dezamagit si nu stiu daca realizarea filmului a fost in deriva sau intreaga poveste a lui Ali a fost sub asteptarile mele (recunosc ca nu stiam prea multe despre el, dar titlul de “cel mai mare boxeor” era imprimat in gandurile mele). Will Smith joaca rolul personajului principal si sincer sa fiu o face aproape perfect. Regizorul si producatorii l-au ajutat ca in majoritatea scenelor sa fie chiar confundat cu celebrul sportiv. As cataloga filmul mai mult ca biografic decat alt gen, iar cele 150 de minute de pelicula demonstreaza ca pasii importanti ai personajului sau au fost urmati in amanunt.

Cunoscut initial sub numele de Cassius Clay, Ali si-a schimbat numele pentru ca acesta venea de la stramosii care erau tratati ca slavii cu ani in urma.

05 Ali (2001)

Schimbarea de nume il aduce chiar si in pragul intrarii la inchisoare chiar dupa ce reuseste castigarea titlului de campion mondial. Cu un limbaj agresiv si cu o gura mare (si la propriu si la figurat) Muhammad Ali face spectacol de fiecare data cand este fata in fata cu presa sau cu un adversar, iar filmul nu se zgarceste sa ne arate asta. Mai mult, acesta face si o vizita in Africa pentru a se apropia de trecutul stramosilor sai. Cineva trebuia sa-i puna in imagini si povestea lui, iar Will Smith se descurca de minune sub indrumarea regizorului Michael Mann (Public Enemies).

ali 2001 Ali (2001)

Filmele cu sau despre sport vor fi intotdeauna apreciate, insa consider filmul acesta mai mult o opera de arta transformata din povestea unui campion decat o productie de vazut in weekend la cinematograf. In 2002, Will Smith a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din “Ali” insa nu l-a castigat. Denzel Washington (un alt negru) i-a luat fata lui Smith pentru rolul din Training Day.

Vizionati trailerul:

1 COMENTARIU

  1. Film cu si despre box, daaaaa :X. Chiar vroiam sa va intreb dupa ce am vazut “The Titans” (un film de nota 10) daca stiti filme cu si despre box. Mersi si…debia astept sa-l vad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.