Three Extremes (2004)

4

Actori: Bai Ling, Pauline Lau, Meme Tian

De unde, de unde sa incep. Miike… Miike. Takashi Miike. Nu am sa ma arunc in a discuta pe larg ce creeaza omul asta pentru ca nu am acum timpul necesar sa scriu romane. Pentru ca eu personal am fost prinsa de el demult, pur si simplu nu realizez daca este sau nu cunoscut de restul planetei. Unii dintre voi ati auzit probabil de Auditia – sau ati si vazut-o, ala fiind filmul care l-a ridicat din undergroundul asiatic pe scena ’horrorului international’. Sincer, ce face Miike trece de granita horrorului. Prin comparatie, americanismele cu ’boo, vine fantoma sa ma manance/sperie/ sa imi fure diverse parti ale corpului’ sunt absolut degeaba. Da, da, DEGEABA.

Sa revin la filmul in discutie. Three Extremes reprezinta trei filmulete scurte, fiecare cu o tema diferita. Primul, regizat de Fruit Chan, al doilea de Miike si al treilea de Chan-wook Park. Eu am ajuns sa il vad tocmai din cauza lui Miike, care aparent si-a gasit doi colegi la fel de talentati ca si el. Primul filmulet – Dumplings. Remarcabil. Si asta a fost mai mediatizat, cu ocazia a diverse festivale de film. Tema este simpla: femei care isi mentin tineretea consumand fetusi, gatiti in diverse moduri. Credeti-ma, nu tema o sa va faca sa va speriati. Se pune atat de mult accent pe sunet, si in planul doi pe vizual, incat nu iti vine sa crezi cum un simplu zgomot te trimite in cele mai tenebroase colturi ale subconstientului. Al doilea filmulet – Box – este incredibil de sofisticat. Toate scenele pot fi interpretate si reinterpretate, si Miike obtine o alternanta remarcabila intre vis si realitate, trecut si prezent. Practic nu pot spune mai mult. Al treilea filmulet – Cut, ceva mai agresiv din punct de vedere vizual si cu mai putine metafore. Again, remarcabil.

Download subtitrare “Three Extremes” in curand.

Despre actori, nu stiu ce sa va spun. Bai Ling este cea mai cunoscuta, avand aparitii internationale gen Star Wars si Lost. Oricum, isi fac toti treaba foarte bine. Sincer sper sa nu se produca versiuni americane ale filmelor astea, m-as ingrozi sa vad o Jessica Alba incercand sa transmita un mesaj din privire. Anyways, filmele astea nu sunt pentru consumatorii de slashere, pentru iubitorii de comedii negre sau pentru cei ce plang la comediile romantice. Filmele astea, iepurasilor, va vor duce to a whole new level. Be warned.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Într-adevăr. Takashi Miike duce noțiunea de horror la un nou nivel. Dacă filmele americanilor te fac, în cele mai bune cazuri, doar să schițezi un zâmbet, filmele lui Miike te bântuie vreme de câteva momente bune după ce le-ai văzut.

  2. Aşa este, horrorul asiatic este diferit si mult mai terifiant ca cel european sau nord american. Citiţi nuvele fantastice chinezeşti si japoneze şi nu veţi mai avea nici un fel de problemă cu degustarea acestui gen.
    Cât despre “ODC” şi alte porcării de genul acestor progrămele…, cine mai stă să caute? Torrenţii roolz. Iar dacă eşti o persoană corectă(mai greu în ziua de azi), cumpărăţi-l. 🙂

  3. De unde gasesc si eu subtitrarea buna va rog?Caci filmul l-am gasit pana la urma,cu chiu cu vai,dar cu subtitrarea nu e asa usor…:( O gasesc numai pe 2 cd-uri sau pe cele 3 parti ale filmului,cand varianta de film pe care am luat-o e un tot unitar,ca sa zic asa 😛 Need help 😛 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.