The Purge (2013)

2

Filmul de săptămâna aceasta este cu atât mai interesant cu cât și șansele ca acțiunea să se petreacă în viața reala sunt mai mari. The Purge  este acel tip de film care îi face pe spectatori să privescă puțin în interior și să se gândească “Eu ce aș fi făcut?”. Producția nu este un horror tip în care spectatorul își poate da seama de rezultatul fiecărei scene, ci apelează la conflictele interioare ale personajelor pentru a surprinde. În ciuda finalului puțin cam sec, ideea originală și regia bună fac acest film un început promițător pentru viitoarele sequel-uri.

the purge movie The Purge (2013)

În anul 2022 guvernul Statelor Unite a decis ca o dată pe an, timp de 12 ore să nu mai existe legi. S-a recurs la această metodă pentru a destresa populația și pentru a curăța societatea de cei mai slabi, mergându-se pe ideea de selecție naturală (+arme). Cel mai mult aveau de câștigat fabricanții de arme și fabricanții de sisteme de securitate deoarece aceia care nu participau se baricadau în case. James Sandin (Ethan Hawke) tocmai a aflat că este lider de piață în ceea ce privește sistemele de securitate și, deși nu participă, este un mare susținător al acestei “curățări” naționale. Problemele apar când fiul său îi permite unui străin să se adăpostească la ei în casă, fără să se gândească la cei care îl urmăresc.

the purge lena headey ethan hawke e1372280542953 The Purge (2013)

Filmul dezvoltă o percepție americană arogantă privind relațiile sociale, în ideea în care violența este necesară, utilă și reprezintă un drept, însă abia atunci când sunt puși în poziția victimei cetățenii reușesc să revină cu picioarele pe pământ și să dea dovadă de empatie. Filmul nu este extraordinar din punct de vedere al acțiunii deoarece oferă puține momente de suspans, iar cele existente nu sunt prea intense. Originalitatea și lipsa clișeelor din filmele de genul acesta sunt cele 2 lucruri care chiar m-au impresionat și consider că asta ne dorim cu toții să vedem atunci când pășim în sala de cinema. Acestea fiind zise, nu mai rămâne decât o singură întrebare: Ce ai face într-o asemenea situație? Filmul va avea premiera în cinematografele mioritice pe 28 iunie 2013.

Vizionați trailer

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.