Diana (2013)

0

Prințesa Diana, una dintre cele mai iubite și respectate femei la nivel mondial, este eroina acestei producții. Filmul însă nu se concentrează decât asupra ultimilor doi ani din viața ei, insistând asupra relației cu medicul Hasnat Khan și nu își propune să facă cine știe ce dezvăluiri, nici să lămurească misterul din jurul morții ei. Vedem o Diana solitară, care se îndrăgostește într-o perioadă dificilă a vieții sale și are de luptat pentru a-și păstra iubirea, fiind pregătită să depășească toate obstacolele care îi apar în cale. Sau aproape toate. Producția are la bază cartea semnată de Kate Snell, iar regia îi aparține germanului Oliver Hirschbiegel.

diana 1 460x306 Diana (2013)

Acțiunea filmului începe în 1995 cu puțin timp înainte de interviul în care Prințesa Diana recunoaște că sunt probleme mari în căsnicia ei cu Prințul Charles. La scurt timp după acest moment, ea îl întâlnește pe doctorul Hasnat Khan de care se simte atrasă la început. Poate și pentru că acesta o tratează ca pe o femeie normală, “parcă nici nu știe cine sunt”, recunoaște Prințesa Diana. Relația lor merge greu de la început, Khan este o fire retrasă, nu-i place ca paparazzi să fie cu ochii pe el, să trăiască permanent în lumina reflectoarelor, iar Diana caută soluții pentru ca lucrurile să meargă bine și el să nu fie afectat de această mediatizare. Pentru că în timp lucrurile devin serioase Prințesa Diana merge chiar în Pakistan pentru a cunoaște familia lui Hasnat Khan și a căuta să obțină acordul părinților doctorului pentru o eventuală căsătorie. Dar pentru că treptat diferențele dintre Diana și Hasnat încep să fie mai mari decât ceea ce îi apropie și amândoi își dau seama că relația lor nu are un viitor deși se iubesc.

diana 2 460x306 Diana (2013)

Naomi Watts face toate eforturile să fie o Diana credibilă, coafura, vestimentația, mersul sunt asemănătoare cu ale originalului, dar din păcate nu reușește să transmită și emoția și să ridice la nivelul unei adevărate prințese a inimilor. Filmul tratează destul de superficial viața Prințesei Diana, insistând mult pe latura sentimentală și atingând foarte puțin celelalte aspecte din existența sa. De altfel, relația  încordată cu Casa Regală este expediată destul de rapid, tot ce aflăm este că își poate vedea copiii doar o dată la cinci săptămâni. De asemenea, producția nu se apleacă suficient asupra acțiunilor umanitare ale Prințesei Diana, puțin Bosnia, puțin Angola și cam atât. E greu de realizat un film care să prezinte personalitatea complexă a Prințesei Diana, dar cred că în următorii ani va apărea unul, iar poate cel mai indicat să spună povestea ar fi un regizor britanic.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.