The Bucket List (2007)

5

Doi oameni află că mai au de trăit numai câteva luni şi decid să îşi îndeplinească ultimele dorinţe înainte de părăsi această viaţă. Departe de a fi originală, tema este una generoasă şi ar fi permis scenaristului şi regizorului să exploreze cu meticulozitate zona plină de incertitudini a celor aflaţi la hotarul dintre viaţă şi moarte. Filmul este ratat pe două planuri, nu este nici comedie, nici dramă, iar rezultatul dincombinaţia celor două genuri nu este foarte reuşit.

-
O idee similară a avut şi Denys Arcand în Invaziile barbare, dar acolo nu se caută cu orice preţ comicul. Un profesor căruia i-a plăcut viaţa mai are de trăit câteva săptămâni. Fiul său decide ca în ultimele sale să fie înconjurat de toţi prietenii avuţi în timpul vieţii pentru ca sfârşitul să nu îl găsească singur. Filmul respectiv este compus din mai multe subplanuri, pe lângă ideea enunţată mai sus, astfel încât nu te poţi plictisi. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre The Bucket List. Dezvoltat mare parte din numai două personaje, are numeroase momente când îşi vine să te uiţi la ceas şi să te întrebi când mai durează. Iată că actorii mari nu pot salva întotdeauna un film. Jack Nicholson şi Morgan Freeman evoluează la cota de avarie. Este adevărat că nu puteau scoate mai mult de la personajele pe care le-au interpretat, dar parcă au intrat şi într-un schematism păgubos pentru carierele lor, reliefat de ultimele lor filme.

bucket list 2

The Bucket List are vreo 3-4 replici inteligente, dar este mult prea puţin pentru a salva impresia finală. În plus, umorul este forţat de multe ori, şi parcă nu prea îţi vine să râzi de suferinţele unui om. Senzaţia nu a fost singulară. Aceeaşi reacţie au avut-o şi prietenii alături de care am văzut filmul, dar şi ceilalţi spectatori din sală. Unii dintre ei, plictisiţi de ceea ce vedeau pe ecran, începuseră să se joace pe telefoanele mobile, iar dorinţa maximă a tuturor era ca finalul să fie cât mai aproape. Finalul filmului, se înţelege.

Vizualizati trailer:

5 COMENTARII

 1. imi pare rau sa te anunt, dar mi se pare ca acest review este total deplasat, uita-te pe imdb si vezi ca are o nota destul de bunicica si citeste si acel review si vezi ce are si acea persoana de zis. mie mi s-a parut o comedie inteligenta fara replici idioate. mai gandeste-te data viitoare inainte sa scrii ceva mai documenteaza-te. si sa stii ca are mai mult de 4 replici inteligente filmul.

 2. Asta e părerea mea despre film. E o treabă subiectivă şi nu judec în funcţie de notele de pe imdb.

 3. Sincer mie filmul mi-a placut, si cred ca exagerezi cautandu-i atatea defecte. Sper sa nu fie multe persoane care sa ia in serios reviewul acesta pentru ca ar rata un film cu adevarat bun.
  Plictisitor nu mi s-a parut si nu stiu cat de dinamic ar fi putut fi, la ce te asteptai? La curse, pistoale, si sex? Filmul este unul emotionant, amuzant si dramatic in acelasi timp, si are mai mult de “3-4 replici inteligente”. Si cui ii pasa de “Invaziile barabare”, din moment ce eu, cand citesc reviewul, ma astept la informatii si impresii referitoare la The Bucket List. Inteleg sa faci o referire la un film asemanator, ok, dar tu mai, mai ca faceai review la “Invaziile barbare”.
  Ufff……
  Si sa nu imi dai replica “nu-ti place atunci inchide fereastra”
  pt ca eu nu am nimic cu restul articolelor ci doar cu al tau.

 4. e mishto filmul! plus k jack nickolson e cel mai tare actor posibil ! orice film ku el e 8->

 5. fiecare cu parerea lui…eu m-ma plictisit dupa 20 de minute si am abandonat…dar poate o sa mai ofer o sansa filmului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.