Two for the Money (2005)

1

Un film despre pariurile sportive şi fascinanta lume din spatele acestora. Regizorul DJ Caruso (Taking Lives, Disturbia) a ecranizat Two for the Money după o poveste a lui David Gilroy, un scenarist fără prea mare experienţă. Atracţia principală este Al Pacino care interpretează în stilul său binecunoscut, dar reveleţia o reprezintă Matthew McConaughey care face paşi importanţi către maturizarea artistică. O prezenţă discretă, dar fermecătoare este Rene Russo, în rolul soţiei personajului interpretat de Al Pacino.

Un film nici prea-prea, nici foarte-foarte despre un culisele unui domeniu care atrage din ce în ce mai multe persoane.

2 for the money 1 300x200 Two for the Money (2005)

Brandon Lang (Matthew McConaughey) este un fost jucător de fotbal american care îşi descoperă o altă calitate. Una care îi poate aduce foarte mulţi bani pe o perioadă scurtă de timp. El prezice rezultatele unor meciuri de fotbal american, bazându-se pe cunoştiinţele din domeniu şi pe fler. Rata sa mare de reuşită a pronosticurilor îl aduce în atenţia lui Walter Abrams (Al Pacino) care conduce o companie de consultanţă sportivă. Brandon începe să lucreze pentru Walter şi în scurt timp ajunge cel mai bun dintre colegii săi. O mică paranteză ca să înţelegeţi mai bine cu ce se ocupa Brandon. El alege unul, două, trei meciuri pe săptămână, le analiza şi oferea un pronostic. Ponturile sale erau vândute unor oameni de afaceri care pariau sume importante şi de cele mai multe ori câştigau. O parte din câştig îi revenea lui Brandon, dar şi firmei la care lucra.

2 for the money 2 300x199 Two for the Money (2005)

Aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor când ai succes rapid, ţi se cam urcă la cap. Brandon începe să se creadă un mic guru al pronosticurilor şi să devină îngâmfat. Îşi schimbă stilul de viaţă, ameţit de banii mulţi pe care îi câştigase foarte uşor şi foarte repede. În mod normal, vine şi reversul medaliei. Începe să rateze cam des, inspiraţia îl părăseşte, iar oamenii de afaceri pierd sume astronomice pe ponturile oferite de el. Presiunea la care este supus devine una insuportabilă,  Walter Abrams încearcă să-l aducă pe linia de plutire până când nu este prea târziu. I se oferă o nouă şansă, poate ultima, să-şi ia revanşa. Se va agăţa el de această oportunitate ?
Filmul are un pronunţat caracter moralizat, cum se întâmplă de obicei cu asemenea subiecte. Nu este o producţie grozavă, dar dacă îţi place sportul şi îţi mai place să pariezi s-ar putea să o priveşte cu alţi ochi decât în cazul în care nu te atrag domeniile de mai sus.

Vizionaţi trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.