Trespass (2011)

1

“You know, you’re gonna put your thumb on that thing sooner or later. The only question is, whether it will still be attached to your body.”

“Trespass” pare o glumă proastă ce eșuează lamentabil, înainte de a fi măcar un thriller sau o dramă cu care să te poți lăuda că i-ai dedicat parte timpul tău.  Odată cu aceasta se marchează a doua colaborare între Joel Schumacher și cineastul Andrzej Bartkowiak asta după ce în 1993 au lucrat împreună pentru  “Falling Down”, un film primit cu lauri merituoși. Cu o premieră restrânsă în Statele Unite, în 14 octombrie, pelicula de față nu a reușit decât cumularea unei cote infime a investiției de 35 de milioane de dolari, astfel devenind unul dintre cele mai mari rateuri ale anului 2011, atât la la casă cât și la critică.

trespass 1 460x306 Trespass (2011)

Cu un subiect promițător, un poster bine editat și un trailer incitant încât să-ți scoată ochii cu un suspans ce nu se va face simțit, filmul ar fi trebuit să fie nemaipomenit. Ei bine, nu este.  Soții Kyle și Sarah Miller, un cuplu de bogătași tipici, sunt proprietarii unei vile așa cum numai în filme vezi. Cazați de un cartier select al orașului, singura grijă este aceea de a-și securiza bunurile valoroase, printre care diamante, mașini de lux și alte documente ce ar putea însuma alte câștiguri. Cu o adolescentă rebelă (cum altfel ?) familia Miller se trezește atacată și ținută prizonieră în propria-i casă. Ciudat este că gașca de infractori știu despre ei mult mai multe lucruri care ar fi reprezentat atuul și salvarea cuplului. Prioritar pentru jefuitori este seiful principal, al cărui cod de acces îl știe doar Kyle (Cage). Acesta nu se lasă cu greu intimidat și inițiază un veritabil joc de-a șoarecele și pisica cu toți cei implicați, inclusiv cu soția sa (Kidman).

trespass 485807l imagine 460x306 Trespass (2011)

Singurul plus care mai face o trecere de efect între etapele scenariului, este faptul că aflăm diverse adevăruri ascunse de aproape toți cei prezenți, multe minciuni fiind disipate treptat de protagoniști. Răsturnări de situație nu tocmai remarcabile, reușesc totuși să atribuie filmului o notă de promovare. Liev Schreiber a fost o opțiune pentru producători în august 2010 atunci când Cage a pretins să primească rolul infractorului. În urma unor negocieri Cage și-a asumat rolul soțului. Nu cred că s-ar fi descurcat mai bine în vreun alt rol, de vină pentru interpretările sale mediocre (cel puțin cele recente) fiind un motiv care pentru mine cel puțin, rămâne un mister. De urmărit doar de amatorii genului sau de către fanii unui actor în particular.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

  1. Filmul a fost super. Grow up people. Site-ul este cum mult peste comentariile voastre. Nota 10 la site si 4 voua. No ofence.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.