Top 10 filme cu Edward Norton

1

1.Fight Club (1999) – Edward Norton este un banal angajat care duce o viață fără prea mare farmec până când îl întâlnește pe Tyler Durden (Brad Pitt), un vânzător de săpun care îi schimbă complet existența. Cei doi înființează o organizație care se ocupa cu desfășurarea luptelor corp la corp însă pe parcurs lucrurile alunecă într-o cu totul altă direcție iar clubul de luptă capătă alte valențe decât cele pur fizice. Finalul-unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut- este exploziv la propriu și la figurat, cu atât mai mult dacă ești fan Pixies.

2.American History X (1998)-Derek Vineyard (Edward Norton), un neo-nazist proaspat ieșit din închisoare, încearcă să-și croiască o alta cale în viață, ținându-l în același timp pe fratele sau mai mic Danny, departe de calea pe care el a apucat-o cu ani in urmă. Un film de exceptie, ce prezintă realitatea crudă a neo-nazismului și a tensiunilor rasiale prezente în America.

3.Red Dragon (2002)– Will Graham este un fost agent FBI căruia i se cere însă să lucreze în cazul unui criminal în serie extrem de dificil: “Zâna Măseluță”. Abilitățile sale psihologice îl impresionează pe geniul-criminal “The Cannibal” Lecter. Iar aceasta este începutul unei noi prietenii.

4.The Italian Job (2003)-Edward Norton joacă alături de Charlize Theron și Mark Whalberg, alcătuind o echipă perfectă pentru spargerea băncilor. Când cel mai bun plan al lor, aparent fără cusur, se duce pe apa sâmbetei, este clar că un membru al echipei este trădător. Un film foarte bun, cu multă acțiune, în care tema principală este răzbunarea.

5.Rounders (1998)-Edward Norton este Lester “Worm” Murphy, un jucator înrăit de poker, cu mari datorii, ce primeste ajutorul unui prieten pentru un ultim joc are drept miză”ștergerea cu buretele” tuturor datoriilor de până atunci.

6.25th Hour (2002)– Pentru Montgomery Brogan începe numărătoarea inversă înainte de a ajunge la închisoare pentru cel puțin șapte ani. În cele 24 de ore râmase fostul dealer de droguri își reevaluează viața pe care a trăit-o până atunci și aruncă o a doua privire asupra oamenilor de care era înconjurat pentru a vedea care îi era prieten și care “turnător”.

7.The score (2001)-Un film în care jocul de-a soarecele și pisica este la el acasa. Edward Norton joacă un rol foarte bun alaturi de alte nume mari, Robert de Niro și Marlon Brando, cei trei fiind hoți care vor să dea o ultima lovitura: un sceptru vechi de sute de ani, ce le poate aduce o mulțime de alți bani. Cu toate acestea, cineva va rămâne pe afara. Întrebarea este, cine?

8.The Illusionist (2006)- Alături de Jessica Biel, Edward Norton se folosește de toate trucurile pe care le știa pentru a salva iubirea dintre ei, de piedicile din partea societății din Viena acelor vremuri. Eisenheim și Sophie dovedesc că sunt un cuplu excepțional atunci când vine vorba de a-și proteja iubirea. Dacă este vorba de magie sau nu, vă las însă pe voi să decideți.

9.Primal Fear (1996)-. Prima sa mare lovitură cinematografică- așa cum a fost numită de critici- îl înfățisează pe Edward Norton ca un tânăr acuzat de moartea protului din biserica pe care o frecventa. Aflarea adevărului îi dă mari bătăi de cap avocatului interpretat de Richard Gere care reușește în cele din urmă să elucideze misterul. Motto-ul filmului este indiciul perfect : “Mai devreme sau mai târziu, cel care are două fețe va uita care dintre ele este cea reală”.

10.The Incredible Hulk (2008)-Bruce Banner (Edward Norton), un genetician de succes, devine în urma unui accident cu raze gamma, un monstru de culoare verde care, în ciuda furiei care îl macină, luptă împotriva răului. Acesta nu e nimeni altul decât Hulk, unul dintre cele mai de succes personaje ale universului Marvel, filmul atrăgând încasări record de 264 de milioane de dolari.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.