The Hit List (2011)

1

Știți bancurile acelea cu ”a guy walks into a bar…”? La asta m-a dus pe mine gândul când am văzut filmul. Și nu că ar fi neapărat ceva funny la mijloc. Din contră chiar, filmul intră în categoria acțiune. Ceea ce m-a determinat să fac o astfel de comparație e ideea filmului. Așadar, un tip, Allan (Cole Hauser), intră într-un bar, după o zi nefericită, unde întâlnește un necunoscut. Din vorbă în vorbă Allan i se destăinuie acestuia, pe numele său Jonas (Cuba Gooding Jr.) și ajunge să facă o listă cu cinci persoane din viața sa pe care ar vrea să le vadă moarte. A doua zi, tipul nostru se trezește și merge la muncă unde constată că șeful său fusese ucis și, coincidență, fusese a cincea persoană de pe listă. De aici începe o cursă contra cronometru în care Allan trebuie să-l împiedice pe asasin să ajungă în capul listei unde figura numele soției (acum poate vă întrebați ce a făcut săraca femeie încât să o vrea moartă? ! Dar asta rămâne să descoperiți voi).

The.Hit .List .2011.BRRip .480p.05 460x255 The Hit List (2011)
Personal, ideea mi se pare foarte tare. Și ar fi fost așa până la final dacă tot scenariul nu ar fi luat la un moment dat o turnură puțin prea romanțioasă. Tot farmecul se pierde în clișee ieftine, care nu și-ar fi avut locul într-un film de acțiune. Dar nu vreau să fiu prea tranșantă în această privință, filmul are atuurile lui: replici inteligente, o prestație cel puțin bună din partea lui Cuba Gooding Jr. Eu aș fi preferat o variantă ceva mai dramatică pentru a aduce mai multă intensitate. Recomand totuși filmul, cel puțin pentru amatorii genului, dacă nu, măcar fanilor lui Cuba. Rămâne la latitudinea voastră să decideți dacă ideea este una inspirată sau nu.

the hit list 460x258 The Hit List (2011)

Morala filmului: ai grijă ce-ți dorești, s-ar putea să se întâmple!

Vizionați trailer:

 

 

1 COMENTARIU

  1. Un film foarte prost. Imi pare nespus de rau pt Cuba. Incepuse promitator, cu un rol de exceptie in J.Maguire. De ceva ani realizeaza doar filme de duzina. Pacat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.