The Vicious Kind (2009)

1

Un lucru este clar: americanii sunt obsedaţi de familiile disfuncţionale. Le-am întâlnit de atâtea ori prin filme încât au ajuns ceva normal; astfel, nu ne mai surprinde absolut deloc când aflăm că părinţii Emmei (Brittany Snow) au o pasiune pentru alcool, sau că mama fraţilor Sinclaire şi-a înşelat soţul şi acest lucru stă la baza faptului că Donald (J.K. Simmons) n-a mai vorbit cu fiul său cel mare, Caleb (Adam Scott), de câţiva ani buni, deşi locuiesc la 6-7 km distanţă.
Lee Toland Krieger
îşi începe filmul făcându-ne cunoştinţă cu cele trei personaje, care ne vor ţine companie. Aşadar, îl avem pe Caleb, care îşi aduce fratele mai mic, Peter (Alex Frost), de la colegiul unde studiază; iar, pe drum, opresc pentru a o lua şi pe Emma, iubita lui Peter. Dar, înainte de a trece mai departe, regizorul ni-l prezintă mai bine pe Caleb: recent părăsit de iubită (o tipă care seamănă destul de mult cu Emma), nu a mai dormit de câteva zile şi e cu nervii întinşi la maximum. Mai apoi, începe adevărata acţiune: ameninţările lui Caleb la adresa Emmei, încercarea lui Peter de a-şi pierde virginitatea, întâlnirile repetate şi întâmplătoare (sau nu) dintre Caleb şi Emma.
Lee Toland Krieger ar trebui felicitat pentru această tentativă îndrăzneaţă. Dar e greu să faci un film bun. Regia mi-a plăcut. Cadrele sunt filmate exact cum ar trebui. Din punct de vedere vizual nu am absolut nimic să-i reproşez. Ba, chiar şi muzica se potriveşte perfect. Iar actorii, în general, excelează. Însă, am rămas total dezamăgit de poveste, de prea multe stereotipuri, de prea multe lucruri care se întâmplă şi transformă A Vicious Kind într-o mini-telenovelă. Cred că am învăţat, cu toţii, că atunci când, într-un film, o fată şi un băiat nu se suportă unul pe celălalt, de fapt, vor sfârşi prin a face sex, şi, de cele mai multe ori, unul sălbatic! Cu toate acestea, după cum vă spunea şi Mihaela, filmul a reuşit să obţină două nominalizări la Independent Spirit Awards 2010 (pentru cel mai bun actor în rol principal – Adam Scott şi cel mai bun scenariu).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.