The Usual Suspects (1995)

6

După ce v-am vorbit despre “The Negotiator” şi v-am mărturisit slăbiciunea mea pentru Kevin Spacey, azi am ales să vă prezint un alt film ce îl are ca protagonist pe acesta. “The Usual Suspects” este o producţie pe care, sunt sigură că, mulţi dintre voi o ştiu deja. Spre ruşinea mea, eu am apucat să o văd tocmai acum şi pot spune că nu m-a dezamăgit nicio secundă. Este un film bun, pe care îl recomand, iar cine l-a urmărit înţelege de ce zic asta. Pelicula a câştigat două premii Oscar: unul pentru cel mai bun scenariu şi celălalt i-a revenit lui Kevin Spacey pentru cel mai bun actor în rol secundar. Nu ştiu dacă să încep prin a lăuda scenariul, prestaţia actorilor, regia sau montajul? Dar mai bine să vă spun despre ce e vorba în film, pentru că am un presentiment că va fi de ajuns să vă conving că merită. În primul rând, acţiunea e foarte complexă. Adică, pentru a înţelege toate etapele trebuie să fii foarte atent, mai ales la detalii.

De aceea, recomand să vedeţi pelicula de două ori pentru că şi a doua oară veţi avea ce vedea, vă asigur.

backdrop 3 The Usual Suspects The Usual Suspects (1995)

Montajul este destul de original. Filmul începe cu o secvenţă din prezent iar apoi se întoarce şase săptămâni în trecut. De asemenea, va exista şi un povestitor care va relata ce s-a întâmplat de atunci până acum. Pe la jumătatea filmului, acţiunea din prezent este definită mult mai bine fără a întrerupe însă povestirea. Naratorul nostru nu este altcineva decât Kevin Spacey, care interpretează rolul unui olog pe nume Roger “Verbal” Kint. Totul a început atunci când el, împreună cu alţi patru cunoscuţi infractori: Dean Keaton, Fred Fenster, Michael McManus şi Todd Hockney, au fost arestaţi şi băgaţi în aceeaşi celulă, pentru a fi interogaţi în legătură cu jefuirea unui camion. Acolo, McManus le-a propus tuturor un târg, o afacere pentru a se răzbuna pe poliţişti. Dar ceea ce părea o treabă uşoară la început, capătă mai târziu proporţii mai mari, ca, în cele din urmă, cei cinci să realizeze că au fost jucaţi pe degete.

UsualKobayashi3 The Usual Suspects (1995)

Din acest punct nu mai pot spune nimic pentru că există pericolul de a vă da indicii despre “rezolvarea misterului”. Sinceră să fiu, eu mi-am dat seama din prima clipă cum se va termina filmul şi cine era vinovatul, însă adevărata valoare o deţine jocul. Al cui e jocul, cine îl joacă şi, mai ales, de ce? Asta o să aflaţi voi singuri :P. Vă mai zic doar că, dacă aţi auzit vreodată replica: “Cel mai tare truc născocit vreodată de către Diavol a fost să convingă lumea că nu există.“, sigur a fost din “The Usual Suspects” :D.

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

  1. “The Usual Suspects” e un “must see” fara indoaiala. Mi-a placut foarte mult rolul lui Spacey (s-a facut cu adevarat remarcat aici) iar interepretarea lui l-a propulsat in categoria celor mai buni actori.

  2. Este un film foarte bun,nu bun.Daca tu ti-ai dat seama de la inceput cine “este vinovatul” inseamna ca ar trebui sa te angajezi la criminalistica.Desi ai remarcat montajul,eu tin sa remarc scenariul excelent, faptul ca este un film independent si ca initial pentru rolul jucat de Spacey a fusese ales Al Pacino

  3. […] Filmul începe cu o secvenţă din prezent iar apoi se întoarce şase săptămâni în trecut. De asemenea, va exista şi un povestitor care va relata ce s-a întâmplat de atunci până acum. Pe la jumătatea filmului, acţiunea din prezent este definită mult mai bine fără a întrerupe însă povestirea. Naratorul nostru nu este altcineva decât Kevin Spacey, care interpretează rolul unui olog pe nume Roger “Verbal” Kint. Totul a început atunci când el, împreună cu alţi patru cunoscuţi infractori: Dean Keaton, Fred Fenster, Michael McManus şi Todd Hockney, au fost arestaţi şi băgaţi în aceeaşi celulă, pentru a fi interogaţi în legătură cu jefuirea unui camion. Acolo, McManus le-a propus tuturor un târg, o afacere pentru a se răzbuna pe poliţişti. Dar ceea ce părea o treabă uşoară la început, capătă mai târziu proporţii mai mari, ca, în cele din urmă, cei cinci să realizeze că au fost jucaţi pe degete. Sursa: FilmeTari […]

  4. […] PRO Cinema, The Usual Suspects 1995 (Gabriel Byrne, Kevin Spacey): Mister, Thriller  [ 2 premii Oscar + incă 1 […]

  5. Pentru cei care nu au vizionat filmul am doar o singura intrebare: Ce dracu mai asteptati? :))))Spacey? Genial!

  6. Ce m-a frapat la acest film este, pe langa interpretarea lui Kevin Spacey care i-a si adus un oscar , faptul ca de cate ori vrei sau incerci sa anticipezi cine este vinovatul , imediat , dar imediat (undeva in 2-3 max 5 scene) ti se aduc dovezi conform carora sa crezi ca nu ai gandit bine si te face sa te razgandesti. Ajungi la un moment dat sa te invarti in jurul a 2-3 poate chiar 4 suspecti si sa incerci sa reanalizezi tot ce s-a intamplat sperand ca vei gasi vinovatul. Filmul acesta te face sa ai o lupta cu tine insuti , te transfera dincolo de realitatea cotidiana , chiar dincolo de realitatea filmului , te transfera intr-o lume a luptelor interioare pe care le duci tu cu tine insuti. Replica lui Spacey de la sfarsitul filmului “Cel mai tare truc nascocit vreodata de catre Diavol a fost sa convinga lumea ca nu exista.” face toti banii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.