The Pledge (2001)

2

pledge 213x300 The Pledge (2001)Actori: Jack Nicholson, Patricia Clarkson, Benicio Del Toro, Adam Nelson, Mickey Rourke

Profesionalism. Nu tratat ca pe-o atitudine, ci ca pe-un scop, unul suprem de altfel. Cresa workaholicilor, sa-i zicem. Tot omul ravneste sa conduca maldare de indivizi pentru ca tot acelasi om sa fie dezamagit si nemultumit de propria-i conditie si existenta, la momentele de cumpana. Cumpana searbada, cu birou ce-ti impartaseste propria-i terapie. Te vei zbate sa fii cel mai bun in domeniul tau, sa capeti respectul carcotas (meritat sau obligat) al colegilor, pentru ca dupa o buna perioada sa abandonezi totul in (de)favoarea unor tabieturi de care timp, n-ai avut vreodata. Realist si statistic vorbind, trebuie sa te pensionezi. Sa cedezi printre coatele vrajmasilor care incearca sa-si faca loc pe taramul in care tu, initiat nomad, odinioara-l stapaneai.

Aici, profesionistul este intruchipat de tanarul pensionar Jerry Black (Jack Nicholson), care pledge2 150x150 The Pledge (2001)inainte de a-si incheia socotelile cu legea (din functia de detectiv), se va ocupa de cazul unei fetite gasite moarte in conditii ciudate. Impresionat de circumstante, sfarseste in a se implica in ancheta ce se va desfasura prin aburii de mister ai unui micut oras de munte. Constrans si tulburat de situatie, va face o promisiune decisiva mamei indurerate si anume ca va gasi adevaratul asasin al fiicei sale. Desi initial un posibil autor al josnicei faptei este gasit si arestat, Jerry va porni pe propriul drum pentru a-si indeplini cuvantul pus la mijloc. Crimele ce vizeaza fetite blonde, de varste apropiate, se vor petrece-n continuare, punandu-l astfel in dificultate pe batranul detectiv. Pentru a duce la bun sfarsit “misiunea”, acesta va apela la adevarate si incrancenate tertipuri.

2001 the pledge 002 150x150 The Pledge (2001) Sean Penn- regizor. De la “Into the wild”, mi-am stabilit ca regia stabilita subt bagheta “homosexualului” anului 2008, este una veridica si cel putin interesanta. Iar Jack Nicholson isi face treaba, simplu si la obiect. Filmul are o poveste oarecum lineara, cu subiect clar determinat si raufacatori laolalta cu justitiari de fier. Ai zice ca este unul dintre multe ecranizari destinate pauzelor de cafea de la FBI, CIA sau Politia Comunitara. Dar pentru ca domnul Penn nu-i doar domn, spun c-a stiut sa plimbe istorisirea prin grota psihica in care ne manifestam in fata unor situatii de criza, a neprevazutului sau a imprevizibilului. Iar Nicholson, ca veritabil om al cavernelor, a fost un participant grozav. Merita!

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. […] 21:00/ Diva Universal, At Risk 2010 (Andie MacDowell, Annabeth Gish): Actiune 21:10/ TV1000, The Pledge 2001 (Jack Nicholson): Dramă 21:10/ TVR 1, Sahara 2005 (Matthew McConaughey, Penélope Cruz, Steve […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.