The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

6

Nu stiu cum am ajuns sa vad The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring pentru prima oara, dar va spun ca odata cu el a inceput o intreaga obsesie si o traditie ce dureaza de vreo cativa ani buni. Care-i traditia? Pai cam in fiecare an ajung sa revad aceasta trilogie geniala, de obicei prin vacante cu sor-mea. Din pacate, anul asta am revazut-o singura, dar mi-a placut la fel de tare. Si coplesita fiind din nou de aceasta pasiune a mea pentru trilogia Lord of the Rings si vorbind cu colegii mei de facultate, am fost socata sa aflu nu numai ca unora dintre ei nu le-a placut deloc (se mai intampla, nu toti putem avea aceleasi gusturi), dar ca unii nici macar nu le-au vazut. Asa ca dragi colegi si cititori de pretutindeni: nu stiti ce pierdeti! The Lord of the Rings este o poveste despre curaj si prietenie foarte frumoasa pe care merita macar sa incercati sa o aflati.

lotr2 460x261 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Inca de la inceputul filmului aflam povestea Inelului si cum a ajuns el in mainile lui Frodo Baggins (Elijah Wood) chiar cu ocazia celei de-a 111-a zi de nastere a unchiului sau, Bilbo (Ian Helm). Initial, sarcina lui Frodo si a bunului sau prieten Sam (Sean Astin) era sa duca inelul pana la Rivendell, in tinutul elfilor. Insa ajunsi acolo vor afla ca de fapt inelul nu va fi in siguranta in Rivendell (deoarece intunecatul Lord Sauron il cauta neincetat cu ajutorul ochiului sau atotvazator) si ca va trebui distrus in focurile muntelui Doom, in Mordor (tinutul lui Sauron). Si pentru ca nu erau prea multi doritori sa indeplineasca aceasta misiune imposibila, Frodo se ofera voluntar si porneste spre Mordor impreuna cu ceilalti opt componenti ai Fratiei Inelului: prietenii sai hobbiti Sam, Merry (Dominic Monaghan) si Pippin (Billy Boyd), inteleptul vrajitor Gandalf (Ian McKellen), Aragorn (Viggo Mortensen) si prietenul sau elf Legolas (Orlando Bloom), gnomul Gimli (John Rhys-Davies) si Boromir (Sean Bean).

lotr 460x258 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Nici nu cred ca mai e nevoie sa va spun ca The Fellowship of the Ring, cat si intreaga trilogie de altfel, e inspirat din cartile lui J.R.R. Tolkien. Acest film ce are o distributie exceptionala, a fost regizat de Peter Jackson si a castigat in 2001 patru Oscaruri si cinci premii BAFTA. Iar eu consider ca le-a meritat din plin. Deci nici nu mai incape vorba: va recomand cu cel mai mare drag trilogia Lord of the Rings, pentru ca pentru mine face parte din lista celor 1000 de filme pe care trebuie sa le vezi intr-o viata.

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

  1. Despre Lord of The Rings nu am ce comenta. Sincer sa iti spun nu stiu niciun film de acest gen care sa fie mai bun. Este singura seria la care m-am uitat de 3 ori

    Ce sa mai.. Film de colectie!

  2. […] adevărat de Sean Astin, se întoarce pe marile ecrane. Actorul, pe care îl ştiţi din trilogia Lord Of The Rings, va juca in Stay Cool, o dramedie ce reuşeşte să adune o grămada de alte feţe cunoscute, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.