The Impossible (2012)

1

The Impossible spune povestea reală a unei familii care s-a aflat în Thailanda la momentul tsunamiului din 2004. Maria (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) și cei trei băieți ai lor merg să petreacă sărbătorile de iarnă în Thailanda. Părea vacanța perfectă, locul unde se puteau relaxa și uite de problemele cotidiene. Totul merge bine până în dimineața zilei de 26 decembrie când un tsunami lovește Thailanda. Forțele naturii separă familia, mama și fiul cel mare, Lucas, sunt purtați de valul uriaș într-o parte, iar tatăl cu ceilalți doi copii reușesc să rămână cumva în zona hotelului unde erau cazați. După ce lucrurile se potolesc, Henry începe să-și caute soția și băiatul cel mare, sperând că mai sunt în viață. O poveste care arată că lucrurile care se întâmplă în realitate depășesc cu mult orice imaginație.

the impossible 1 460x230 The Impossible (2012)

The Impossible lansează un actor despre care sunt convins că vom mai auzi. Este vorba de Tom Holland, interpretul fiului cel mare. Îndrăznesc să spun că el este vedeta acestei producții, având suficientă maturitate să interpreteze probabil cel mai greu rol din film în condițiile în care nu are cine știe ce experiență actoricească. E adevărat că și Naomi Watts și Ewan McGregor sunt fără cusur, dar la ei te aștepți, au trecut prin atâtea roluri. O prezență inedită este Geraldine Chaplin, fiica lui Charlie Chaplin, într-un rol foarte secundar, dar care arată că este foarte apreciată de către regizorul Bayona după ce a distribuit-o și în precedenta sa producție.

The Impossible 2 460x305 The Impossible (2012)

Regizorul Juan Antonio Bayona se află la al doilea lungmetraj, după El Orfanato, un horror senzațional pe care vi-l recomand în caz că nu l-ați văzut. Și în The Impossible Bayona reușește și aici să creeze niște senzații deosebite așa cum făcuse și în producția din 2008. Scenele când tsunamiul lovește și mătură totul în cale, construcții, copaci, oameni sunt realizate impecabil, tensiunea este uriașă. Secvențele subacvatice te sufocă, te simți de parcă te-ai afla tu acolo în mijlocul apei și ai căuta o cale de ieșire. Este un film foarte încărcat emoțional, dar nici nu ar fi avut cum să fie altfel având în vedere subiectul pe care îl tratează. Nu este ușor de privit, conține imagini puternice, impresionante și te ține în tensiune pe aproape toată durata sa. Dar îl consider unul din cele mai reușite filme din 2012 și una dintre cele mai bine făcute producții despre dezastrele naturale.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

  1. Subscriu, nota 10, impresionant, apasator, amintirea neagra a unor oameni impartasita noua, celor care am stat comfortabil in scaune de cinema in siguranta si departe de rele, avand scopul, sper eu, de a ne face sa pretuim mai mult viata si nu de a promova bauturi carbogazoase si comanii de asigurari :).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.