The Hunger Games: Catching Fire

2

May the odds be ever în your favour!

După ecranizarea primului film al trilogiei am așteptat cu sufletul la gură a două parte, Sfidarea, care ( și aici fanii cărților știu foarte bine despre ce vorbesc) cu nerușinare s-a lăsat așteptată. După o lungă perioadă de timp, presărată cu mici trailere și spoturi care au avut drept scop alinarea suferințelor noastre, am supraviețuit așteptării și am fost răsplătiți cu această premieră ce ne-a dezvăluit secretul din spatele spoturilor bine conservate. Având în vedere popularitatea de care s-a bucurat prima parte a trilogiei, pentru al doilea film sunt așteptate încasări de peste 150 de milioane de dolari.

107996 gal The Hunger Games: Catching Fire

După cea de-a 74-a ediție a Jocurilor Foamei, încheiată cu victoria a doi tributi, încet-încet iau amploare acte de rebeliune împotrivă Capitoliului, ce pot deschide porțile unei revolte. Katniss și Peeta, odată câștigători ai Jocurilor Foamei au datoria de a participă la Turul Învingătorilor pentru 12 zile, în cele 12 districte, cu misiunea de a-i face pe oameni să creadă că dragostea lor este adevărată și că victoria lor nu a fost un act de sfidare. Aceștia își fac datoria, însă Președintele Snow o învinuiește pe Katniss pentru revoltă ce ia amploare în districtele Panemului și găsește soluția ideală pentru a o elimină pe această, și odată cu ea, revoltă.

105610 gal The Hunger Games: Catching Fire

Pelicula îi va mulțumi pe fanii înfocați, scenariul fiind fidel cărții, replicile bine puse la punct, uneori identice cu cele din carte. Au fost lăsate la o parte unele scene ce ar fi putut șlefui un pic mai mult acțiunea, însă fără discuție, filmul a fost încărcat de momente de suspans și emoție. Efectele speciale s-au cam lăsat așteptate, în arenă mă așteptăm să fiu luată prin surprindere de o ecranizare mai explicită. Pe de altă parte, frumusețea Panemului și sărăcia districtelor au fost foarte bine conturate. Simbolul revoltei nici că putea să aibă o altă întruchipare, Jennifer Lawrence reușește să o impersoneze pe eroină Katniss chiar foarte bine. Elizabeth Banks da viață unei Effie foarte colorată, care de această data reușește să ne arate că nu este doar o păpușică cu părul curcubeu. Donald Sutherland este Președintele Snow, și pe bună dreptate, reușește să-ți dea fiori, așa cum spunea și Jennifer Lawrence într-un interviu. În rest, aveți parte de bărbați bine clădiți, care mai de care lovit emoțional sau fizic, și de puterea feminină, ce ne demonstrează că nu trebuie să fi eleganță și pe placul tuturor, ci este suficient să ai o gândire proprie și destul respect de șine amestecat cu încăpățânare pentru a te face auzită. Va recomand să vedeți 2 ore și 40 de minute pline de suspans, filmul îi face dreptate cărții. 🙂

Vizionati trailer:

Guest post: Aura Boureanu

2 COMENTARII

  1. Foarte bun comentariul. Felicitari! Totusi tin sa te contrazic putin. Efectele speciale sunt chiar speciale si nu sunt putine la numar. Arena de lupta este realizata excelent, pericolele care ii pandesc pe toti participantii in timpul Jocurilor, momentul prezentarii celor 12 districte in fata presedintelui Snow, hologramele din timpul antrenamentului – sunt foarte bine realizate. Probabil mai sunt si alte scene care imi scapa acum, dar in general eu am fost foarte multumit de efectele folosite. Mult peste prima parte.
    p.s: filmul tine 2 ore si 20 de minute :).

  2. […] Pe de altă parte, vreau să am parte și de alte experiențe care să îmi ofere doza aia de adrenalină. Niște evenimente mai deosebite. 2013 a început cu un zbor cu balonul care a fost minunat și terifiant în același timp. În primele 10 minute eram super panicată pentru că mi se părea foarte instabil balonul și eram convinsă că până aici mi-a fost. Și la aterizare mi-a sărit inima din piept precum iepurele din buruienile de pe câmpul ăla. 2013 s-a încheiat prin a trage cu arcul și mi-a plăcut extraordinaaaaar de mult! Cristian, Andra și Gabriela pot confirma că la plecare eram precum un copil bosumflat. E un sport care necesită multă concentrare și dexteritate, dar senzația pe care o ai după ce tragi cu arcul e fantastică. I am alive, gen. Mă simțeam ca în Hunger Games. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.